Van den Bogaard: Hoe nu verder?

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 13:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

De afgelopen weken waren op z’n zachtst gezegd nogal bewogen als het om sport- en beleefcampus de Braak gaat. In het bijzonder gaat het om het (vooralsnog) weigeren van Helmond Sport om het voorlopig ontwerp van het nieuwe stadion te tekenen. Dit was voor iedereen een grote verrassing. Ook voor de gemeente kwam dit als een mokerslag aan omdat er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek.

Na vele pogingen om Helmond Sport toch aan boord te houden, met onder andere een mediationtraject, heeft Helmond Sport toch besloten om niet akkoord te gaan. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de wankele financiële positie van de club en de volgens Helmond Sport commerciële beperkingen van het nieuwe stadion. Daar kwam afgelopen donderdag nog een argument bij: de 1,5 miljoen euro vooruitbetaling zou een te groot bedrag zijn voor Helmond Sport om in één keer te voldoen en zou leiden tot grote tekorten op de meerjarenbegroting.

De gemeenteraad heeft de afgelopen weken meerdere keren gesproken over de nu ontstane situatie. Iedereen is het erover eens dat Helmond Sport meerwaarde heeft voor het totale concept van een sport- en beleefcampus, zeker voor de toekomstige leerlingen van OMO. Een betaald voetbalclub geeft extra uitstraling aan een multifunctionele accommodatie waar sport en gezondheid centraal staan. Zonder Helmond Sport zou de bouw van de campus door kunnen gaan, maar dit is niet gewenst vanuit OMO en de gemeente. Helmond Sport erbij houden kan echter niet ten koste van alles. Het project heeft door de weigering van Helmond Sport al een jaar vertraging opgelopen en elke maand vertraging kost de gemeente 50.000 euro. Daarom is er haast geboden. Helmond Sport moet zo snel mogelijk zorgen dat het alles financieel op de rit krijgt door sponsoren te zoeken of externe geldschieters aan te trekken. Zonder extra geld lijkt het een kansloos verhaal, hoe jammer dat ook zou zijn. Helmond Sport kan dan met geen mogelijkheid de hogere jaarlijkse huur opbrengen.

Volgende week gaan de gemeente, Helmond Sport en OMO weer met elkaar om tafel om te bekijken of er nog een laatste strohalm is die aangegrepen kan worden. Hopelijk pakt Helmond Sport deze kans met beide handen aan, zodat de mooie plannen op de Braak gewoon door kunnen gaan zoals beoogd was. De bal ligt bij Helmond Sport.


Dit nieuwsbericht is 37 keer bekeken

X
X