Presentatie boek ‘Binderen’ in Jan Visser Museum

Gepubliceerd op: 12 december 2018 16:30
Gewijzigd op: 12 december 2018 14:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond-Noord: Op zaterdag 15 december om 16:00 uur vindt de presentatie plaats van het boek ‘De geschiedenis van Binderen en haar bewoners’. Dit gaat gebeuren in het Jan Visser Museum aan de Keizerin Marialaan 5 bij Binderen in Helmond. Degenen die het boek bij voorintekening hebben besteld, zijn vanaf half 4 van harte welkom bij de presentatie. 

Na de officiële presentatie is vanaf half 5 tot 18:00 uur gelegenheid om de bestelde boeken in het museum af te halen. Dan bestaat ook de mogelijkheid om het boek aan te schaffen. Speciaal voor deze gelegenheid is een kleine expositie ingericht met medewerking van stadsarcheoloog Theo de Jong. Onder meer zijn vondsten te zien, die uit de bodem zijn bovengehaald tijdens de opgravingen op Binderen in 1980 en 1994.

De auteurs Theo Meulendijks en Egbert Wijnen zijn erin geslaagd, samen met een aantal co-auteurs, een aantrekkelijk boek samen te stellen over deze bijzondere plek in Helmond. De informatie over Binderen werd door hen verzameld in archieven van Den Haag tot Brussel en vanzelfsprekend van Helmond. De zoektocht naar de geschiedenis van Binderen was voor de onderzoekers een jarenlange, maar zeer interessante reis door de eeuwenoude archieven. De uitgave van het boek is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Helmond, Het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord-Brabant en de SAS (Stichting Archeologisch Samenwerkingsverband Gewest Helmond e.o.).

Het boek belicht uiteenlopende facetten van Binderen, zoals de stichting van het nonnenklooster in de 13deeeuw, Binderen als buitenplaats met haar illustere bewoners, de bouwgeschiedenis en de bezittingen van Binderen. Die bezittingen lagen verspreid over heel Peelland en de Kempen, bijvoorbeeld in Asten, Deurne en Bakel. Dit alles en nog meer heeft een rijk geïllustreerd boek opgeleverd van maar liefst 268 pagina’s. Het boek is vanaf 15 december te koop voor €19,95 in de lokale boekhandel in Helmond,  Deurne en bij de auteurs. Degenen die niet in de gelegenheid zijn om het boek op 15 december af te halen, kunnen dat in de week na de presentatie alsnog doen  bij de auteurs: Theo Meulendijks (0492-54 60 52, Quinten Matsijsstraat 9, Helmond) of Egbert Wijnen (0492 54 72 78).


Dit nieuwsbericht is 386 keer bekeken

X
X