Zorgbooglocaties vanaf 29 mei weer voorzichtig open voor bezoek

Gepubliceerd op: 3 juni 2020 17:32
Gewijzigd op: 3 juni 2020 16:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vanaf vrijdag 29 mei gaan de woonzorglocaties van de Zorgboog weer voorzichtig en beperkt open voor bezoek. Volgens de nieuwe bezoekregeling mogen bewoners één bezoeker per persoon ontvangen. "We zijn blij voor onze cliënten en hun naasten", aldus Coby Nogarede, voorzitter raad van bestuur. "Wij hopen dat het voor alle betrokkenen een prettige ervaring zal zijn om elkaar weer te zien na zo’n lange tijd."

Veiligheid voorop

Aan de bezoekregeling zijn strikte voorwaarden verbonden. Zo is voorlopig één vaste bezoeker per bewoner toegestaan, zijn er vaste bezoekmomenten en mag de bezoeker uiteraard zelf geen gezondheidsklachten hebben. Bezoekers moeten uiteraard de hygiënemaatregelen naleven en 1,5 meter afstand in acht nemen. "Het laatste wat we natuurlijk willen, is kwetsbare bewoners en medewerkers opnieuw bloot stellen aan besmettingen, legt Coby Nogarede uit. "Veiligheid staat daarom voorop. Wij houden ons aan de voorwaarden en vragen bewoners en hun familie ook de regels en richtlijnen op te volgen."

Gefaseerd open

Niet alle Zorgbooglocaties en afdelingen gaan vanaf 29 mei weer open voor bezoek. Eén van de voorwaarden van het RIVM en de GGD Brabant Zuidoost om een afdeling open te stellen voor bezoek, is dat de afdeling veertien dagen volledig vrij moet zijn van het coronavirus. "Locaties én afdelingen gaan de komende tijd dan ook gefaseerd open. Het kan zelfs zo zijn dat sommige afdelingen open zijn voor bezoek, terwijl andere afdelingen op dezelfde locatie helaas nog gesloten moeten blijven."

Persoonlijk geïnformeerd  

De Zorgboog heeft bewoners en hun naasten geïnformeerd over de versoepelde bezoekregeling en de algemene huisregels die daarbij gelden. Achter de schermen is elke locatie druk bezig alles zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen. Zodra een locatie of afdeling open gaat, worden de betrokken bewoners en hun familie of naasten persoonlijk geïnformeerd over wanneer de nieuwe bezoekregeling in gaat.

Dagbesteding en logeerhuis ook open

Ook de dagbestedingslocaties van de Zorgboog en logeerhuis Plezant in Lieshout openen weer hun deuren. Cliënten en gasten zijn vanaf volgende week weer welkom voor dagactiviteiten en logeren. Ook hier zijn enkele randvoorwaarden aan verbonden. Zo zijn er minder plaatsen per dag beschikbaar in de dagbesteding om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand. Logeerhuis Plezant is vooralsnog alleen doordeweeks en voor vaste gasten geopend.


Dit nieuwsbericht is 229 keer bekeken

X
X