Zorg voor elkaar

Gepubliceerd op: 19 maart 2020 11:00
Gewijzigd op: 19 maart 2020 11:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Helmond: Het ‘normale leven’ staat op een laag pitje. Evenementen zijn uitgesteld, restaurants, cafés, sportscholen en diverse andere winkels zijn dicht.  Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen aan huis gebonden zijn en dat zorgt ook voor eenzaamheid.

Gelukkig ontstaan er in tijden van crisis, ook mooi initiatieven in de Helmondse wijken. Denk hierbij aan boodschappen doen voor een ander, bloemen uitdelen en klappen voor het personeel in de zorgsector, die dag in dag uit hart aan het werk zijn. Maar ook het maken van een tekening, kan een bijzonder mooi effect hebben.

Martine en haar zoon Milan (6) uit de Rijpelberg zijn ook een actie gestart. Milan maakt namelijk tekeningen die worden afgegeven bij zieke of oudere mensen die hier behoefte aan hebben.  “Door het virus zitten veel (oudere) mensen eenzaam thuis”, legt Martine uit. “Om deze mensen een hart onder de riem te steken, wilden we graag iets moois doen. Toen kwam het idee om tekeningen te maken. Milan houdt wel van creatief bezig zijn en zo geschiedde.”

Martine heeft zelf thuiszorg en de tekeningen worden dan ook meegegeven aan de verpleegkundige, die ze weer doorgeeft aan mensen die hier behoefte aan hebben. Het initiatief van Milan is er maar één van velen in Helmond, maar een klein gebaar kan grote gevolgen hebben. Martine: “ik heb al verschillende reacties gekregen van ouders dat ze het tof vonden dat dit gebeurt. Het inspireert ze ook: ik zie dat ouders en kinderen op ideeën worden gebracht en dat zij ook hun steentje willen bijdragen door middel van een tekening of het maken van een kaartje. We moeten elkaar een beetje helpen in deze tijden.”


Dit nieuwsbericht is 270 keer bekeken

X
X