Zondag Open Dag Vakcollege Helmond

Gepubliceerd op: 7 februari 2019 10:18
Gewijzigd op: 6 februari 2019 15:54

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Meer dan ooit zijn ze er klaar voor, de medewerkers en leerlingen van het Vakcollege Helmond. Van de Open Dag werd altijd al een feestje gemaakt voor bezoekers, maar nu alle afdelingen zo geweldig zijn gerenoveerd, belooft de Open Dag van 10 februari echt bijzonder te worden.

Op het Vakcollege Helmond zijn drie beroepsafdelingen. Leerlingen uit de regio die de ambitie hebben om iets te gaan doen binnen die drie sectoren, kunnen heel bewust kiezen voor deze school en zo een flinke voorsprong opbouwen wanneer ze de stap naar het mbo maken. Het gaat om Techniek, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. “Iedere vmbo-school heeft zijn eigen speerpunten”, zegt Joseline Jacobs. Ze is teamleider Techniek binnen het Vakcollege Helmond. “Binnen Helmond zijn we de enige school op het niveau vmbo-kader en vmbo-basis.

Maar zelfs als je in omliggende gemeenten woont, is de stap naar onze school een hele logische als je bijvoorbeeld de techniek in wilt. Onze docenten en instructeurs werken dagelijks aan het opbouwen van je vaardigheden, in een hypermodern techlab en in een werkplaats met een indrukwekkend machinepark. Hier worden de vakmensen van morgen opgeleid op een niveau dat zelfs landelijk uniek is.” Bij de heropening in oktober 2018 werd de directe omgeving van de school al eens uitgenodigd. “Ze keken hun ogen uit. Zo hadden ze zelf ook wel hun schooltijd willen beleven.”

Proeven van het onderwijs van nu


De afdelingen zijn flink verbouwd in 2018, net zoals de grote plaza en de entree aan de Keizerin Marialaan, tegenover het zwembad. Ook de afdelingen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen hebben grote, open leerruimtes gekregen waarin leerlingen uit de voeten kunnen met vooral hele praktische opdrachten. Iedereen kan zondag komen zien wat de school bedoelt met attractief en eigentijds onderwijs. Joseline: “Leerlingen laten hun werk zien, maar we hebben ook weer de escaperoom. Daarin is ruimte voor vakken als Nederlands, wiskunde, maatschappijleer en natuurkunde. Leren op een leuke manier, dat ervaren de deelnemers van die escaperoom.” Er zijn ook interactieve stands over het cultuurprogramma, de loopbaanoriëntatie, de begeleiding en internationalisering – en na de rondgang is er voor iedereen een hapje en een drankje in de gezellige corner. Geserveerd door leerlingen, uiteraard. De Open Dag duurt van 11:00 tot 15:00 uur. Het Vakcollege Helmond kijkt ernaar uit! 

(Bron foto: Janine Gruijters)


Dit nieuwsbericht is 586 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X