Zondag Koningschieten St. Antonius Abt Mierlo-Hout

Gepubliceerd op: 11 september 2019 14:26
Gewijzigd op: 11 september 2019 16:02

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Komende zondag 15 september zal het 2 jaarlijkse Koningschieten van Gilde St. Antonius Abt Mierlo-Hout worden gehouden op het gildeterrein aan de Heeklaan. Huidige Koning Tiny Bogers gaat zijn titel verdedigen, die hij al 2 keer achterelkaar binnenhaalde.

Een 3e keer zou een uitzonderlijke prestatie worden! Met andere gildebroeders en zusters zal zeker een spannende wedstijd ontstaan. Het gilde zal eerst ’s ochtends de H. Mis van 10.15 uur bijwonen en de wedstrijd start om 13.30 uur met de eerste schoten door pastor Norbert Swagemakers, wethouder Harrie van Dijk en oud-koning Tiny Bogers. Rond 14.30 uur zal vermoedelijk de (houten) vogel omlaag zijn gehaald en kan de (nieuwe?) koning worden geïnstalleerd.

Daarna is het de beurt aan de Vrienden van het Gilde om te schieten en zullen zij gaan strijden om hun wisselbokaal; de beste schutter! Vorige winnaar Jos van Stiphout zal zijn titel natuurlijk met verve gaan verdedigen.

Ter afsluiting mogen ALLE aanwezigen schieten voor de titel Dagkoning. Wel moet je ouder zijn dan 18 jaar en iedereen dient zijn ID /legitimatiebewijs te tonen. Kortom kom eens voelen hoe zo’n schietbeurt gaat.

Afgelopen zondag 8 sept.  was ’t gilde deelnemer bij de Kringgildedag Peelland in Liessel. Een prima, goed georganiseerde en een zeer gezellige sfeer bij het gastgilde St.Hubertusgilde Liessel. Na de optocht, massale opmars werden de diverse onderlinge wedstrijden zoals trommen, vendelen, schieten, bazuinblazen, standaardrijden etc gehouden. Keizer Jan Vermeulen van gilde Mierlo-Hout won de titel (dag) keizer van Kring Peelland. Van alle aanwezige keizers haalde hij het laatste restje van de vogel omlaag. Een titel om trots op te zijn. Bij het vendelen kwam vendelier Stefan Klerkx één puntje te kort om in de prijzen te vallen. In de overall ranglijst behaalde ’t gilde een 13e plaats, een goede middenmoter.

Kortom ’t gilde leeft op het Hout en mogen wij u komende zondag verwelkomen op ons gildeterrein.  

Foto: Keizer Jan Vermeulen met echtgenote Mielke met de ‘resten’ van de (houten) vogel. (Bron foto; Koningschieten St. Antonius Abt Mierlo-Hout).


Dit nieuwsbericht is 547 keer bekeken

X
X