Zeilen in Helmond

Gepubliceerd op: 17 maart 2023 11:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

RIJPELBERG Je weet nooit waar het eindigt, misschien wel net als Carolijn Brouwer als deelnemer aan de Ocean Race, maar je weet wel waar het begint: bij een zeilcursus op de waterplas Berkendonk in Helmond.

Jeugdzeilvereniging Berkendonk geeft al 18 jaar zeillessen aan kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook volwassenen zijn bij ons welkom om kennis te maken met de familiesport zeilen.

Om zeilen voor iedereen toegankelijk te maken hebben alle leden toegang tot onze vloot aan zeilboten, beginnende met de Optimist, van waaruit je kunt doorgroeien naar de snelle Open Bic en Laser Pico.

Het doel van onze vereniging is jeugd en volwassenen het plezier aan de watersport en de vaardigheden van het zeilen bij te brengen. Tijdens de lessen wordt doelgericht gestuurd op het behalen van een officieel erkend CWO diploma. Voor alle instructeurs, het bestuur en kaderleden van de vereniging is jonge mensen plezier te laten beleven aan het opspattende water, de wind, wolken, zon en (soms) regen, de reden om onze boten elk weekend opnieuw in het water te leggen en de zeilen te hijsen.

Krijg je al waterkriebels? Ga dan snel kijken op onze website jzvb.nl. Graag tot ziens op Berkendonk!


Dit nieuwsbericht is 186 keer bekeken