Zegening oude bromfietsen in Mierlo

Gepubliceerd op: 28 februari 2020 16:18
Gewijzigd op: 28 februari 2020 11:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Zondag 1 maart aanstaande worden in Mierlo zoals al vele jaren een goede traditie is na afloop van de heilige mis van 9.30 uur de oude bromfietsen van de leden van Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ gezegend. Ook niet leden van de actieve Mierlose bromfietsclub, in het bezit van een oldtimer bromfiets zijn tijdens het speciale gebeuren van harte welkom.

Bij de bromfietszegening door pastoor Van der Maazen uit Geldrop zal ook de Mierlose ‘Meuterclub’ aanwezig zijn. De bromfietszegening zal zondag aanstaande omstreeks 10.15 uur plaatsvinden op het kerkplein van de Mierlose St. Luciakerk gelegen aan de Daemenstraat.

Elk jaar weer is het zegenen van de oude brommerglorie in het kersendorp Mierlo een speciaal gebeuren. Van heinde en verre trekt het zegenen van de vele fraaie Zündapps, Puchs, Kreitlers en andere prachtige oude bromfietsen vele doorgewinterde bromfietsliefhebbers en andere belangstellenden. Het zegenen, maar vooral ook de start van de eerste toertocht van het nieuwe brommerseizoen vanaf het Mierlose kerkplein levert vaak de mooiste en uniekste beelden op. “Belangstellenden die zondag 1 maart aanstaande van dichtbij getuige willen zijn van het prachtige schouwspel op het Mierlose kerkplein  zijn van harte welkom”, aldus de organisatie welke zich ook al enkele maanden volop bezighoud met de organisatie van de jaarlijkse oude bromfietsenbeurs, die zondag 15 maart aanstaande zal plaatsvinden in de Veilinghal te Mierlo.

Zegening oldtimer bromfietsen in Mierlo. F Jos Lenssen


Dit nieuwsbericht is 433 keer bekeken

X
X