Zanggroep Pabo viert haar 50-jarig jubileum

Gepubliceerd op: 13 februari 2019 12:16

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Zanggroep Pabo staat aan de vooravond van haar 50-jarig jubileum. Dat blijft niet onopgemerkt. De Zanggroep gaat dit groots vieren met leden, vrijwilligers, oud-leden en alle betrokkenen. Het jubileumjaar wordt afgetrapt met een fantastische reünie. Gedurende het hele jaar zullen er in de wijken in Helmond optredens plaatsvinden om er samen met de inwoners van Helmond een geslaagd verjaardagsfeest van te maken.

Op 17 april a.s. is het precies 50 jaar geleden dat Zanggroep Pabo, toen nog Jongerenkoor Pabo, door wijlen pastor Bert Bakker in het leven werd geroepen. Een koor mét eigen band dat met een enorm enthousiasme popmuziek in de missen introduceerde en daarmee jong en oud naar de kerk trok. Het jongerenkoor werd opgericht in wijk de Pronto en was verbonden aan de Goede Herder Parochie in Helmond-Oost. Jongerenkoor Pabo werd Pabo-Koor en maakt inmiddels deel uit van Zanggroep Pabo. Hieronder valt ook de 5-koppige Pabo-Band die altijd zorgt voor een fantastische begeleiding en het kinderkoor Pabo-Junior. Pabo groeide mee met de tijd, nam afstand van de kerk en is inmiddels een allround koor met een enorm gevarieerd repertoire en geniet bekendheid in de hele provincie Noord-Brabant. Je vindt ze terug op allerlei podia en korenfestivals waar ze regelmatig in de prijzen vallen.

Een 50-jarig jubileum mag gevierd worden en dat gaat dan ook gebeuren. Op zaterdag 20 april 2019 wordt er een reünie/feestavond georganiseerd door de jubilerende vereniging. “We zijn supertrots op dit jubileum”, aldus een stralende voorzitter Louis Verberne. “We hopen op een goede opkomst. We zijn benieuwd hoe het onze oud-leden vergaan is. En hoe leuk is het om eens bij te praten met je zangmaatjes van toen? Herinneringen ophalen onder het genot van een drankje en een hapje. En natuurlijk gaan de voetjes van de vloer, net als vroeger, daar zorgt onze DJ voor.”

Het bestuur en alle leden van Zanggroep Pabo willen oud-dirigenten, oud-leden en iedereen die betrokken is geweest bij het koor, in welke vorm dan ook, oproepen om naar de reünie te komen. “We hebben inmiddels veel oud-leden benaderd via Facebook. Voor diegenen die geen uitnodiging ontvangen hebben, bij deze: je bent van harte welkom. Het wordt één groot feest van herkenning”, aldus Verberne. Wil je de jubilerende vereniging persoonlijk feliciteren? Ook dat kan op 20 april 2019. Er is een receptie van 14.00 tot 16.00 uur in het Verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk N.W. 27b, Helmond (ingang Oude Huys).

Kom jij naar de reünie? Schrijf je in. Mail naar 50jaar@zanggroeppabo.nl  en laat weten met wie je komt. Op de website zanggroeppabo.nl en op de Facebookpagina vind je de uitnodiging met alle informatie. Ook zie je daar de geïnteresseerden in dit evenement en wie er komen. Graag tot 20 april 2019!


Dit nieuwsbericht is 1226 keer bekeken

X
X