Zanggroep Pabo is 50 jaar en viert dit samen met Pabo; Pabo meets Pabo!

Gepubliceerd op: 19 juni 2019 11:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Door: Monique Vreeswijk

Centrum: Zanggroep Pabo bestaat 50 jaar en dat is een prima reden voor een feestje. Maar feest vieren doe je niet alleen. Zanggroep Pabo wil dit jubileum met alle inwoners van Helmond vieren. Daarom treedt de zanggroep gedurende het hele jubileumjaar op in verschillende wijken van de stad.

Na de wijken Mierlo-Hout en Stiphout is het ditmaal de beurt aan Helmond Centrum. Het derde wijkconcert in de jubileumtour van Zanggroep Pabo is heel uniek. Al jarenlang is er verwarring rondom de naam van Zanggroep Pabo. “Oh zijn jullie van de PABO-opleiding?” Nee, dat is niet het geval. Maar Hogeschool de Kempel heeft wél een PABO-koor. Dat heeft de nieuwsgierigheid van de zanggroep geprikkeld en dat heeft geleid tot deze bijzondere ontmoeting; Pabo meets Pabo!

Locatie Verenigings-/repetitiegebouw Zanggroep Pabo, Kanaaldijk N.W. 27-B Helmond.
Ingang Oud Huys. Het concert vindt plaats op donderdag 27 juni 2019 van 20.00 uur tot 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Toegang is gratis.

Het koor van de eerstejaars studenten op Hogeschool de Kempel, in de volksmond ook wel ‘Het PABO-koor’ genoemd, bestaat als verschijnsel 3 jaar en wordt jaarlijks opnieuw samengesteld. Iedere zanggroep bestaat dus hooguit één jaar. Vanuit de impuls ‘Méér Muziek in de Klas’ heeft Hogeschool de Kempel zich ten doel gesteld om alle aankomende leerkrachten toe te rusten met een ruime zangervaring. Dit wordt gerealiseerd door wekelijks samen te zingen. Het repertoire wordt opgebouwd vanuit eenstemmige (kinder)liedjes, naar canons en vervolgens naar meerstemmige eenvoudige koorstukken, met als einddoel het creëren van en natuurlijke, vanzelfsprekende zangattitude bij de studenten.

Zanggroep Pabo is een allround zanggroep met bekendheid in heel Zuidoost Brabant en daarbuiten. Deze groep sleepte meerdere prijzen in de wacht op verschillende festivals. Na 50 jaar spat het enthousiasme er nog steeds van af en laten ze je ervaren dat samen muziek maken één groot feest is.

Wil je na dit concert meer horen en zien van Zanggroep Pabo? Volg hen op Facebook of kijk op www.zanggroeppabo.nl. Er staan meer gratis wijkconcerten op de agenda. Op 18 & 19 april 2020 pakt Zanggroep Pabo groots uit met een wervelende jubileumshow op de planken van Het Speelhuis in Helmond. Reserveer je kaarten bij www.theaterspeelhuis.nl .


Dit nieuwsbericht is 791 keer bekeken

X
X