Zangers en zangeressen gevraagd!

Gepubliceerd op: 20 januari 2023 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
Kunt u het zich voorstellen dat het al weer bijna een maand geleden is dat we Kerstmis hebben gevierd? Wat gaat de tijd toch snel. Het Edith Stein-koor kijkt met veel plezier en een voldaan gevoel terug op hun zangprestaties van afgelopen Kerstmis.

Voor het koor de eerste keer dat zij, na een aantal keren de zondagsdienst te hebben opgeluisterd, Kerstmis konden vieren in hun nieuwe parochiekerk: de H. Luciakerk in Mierlo-Hout. Het mag dan door de coronacrisis 2 jaar geleden zijn geweest dat we weer gezamenlijk Kerstmis mochten vieren, de zangers en zangeressen waren het zingen nog niet verleerd. Tenminste… als we de reacties van de kerkgangers mogen geloven. Fijn om te horen dat de inspanning van alle zangers en zangeressen met positieve reacties werd beloond.

Dat Nederland vergrijst, is al lang geen nieuws meer. Dat zangkoren daar ook last van hebben, zal niet voor iedereen duidelijk zijn. We zien dat de vrijgekomen plaatsen, door ernstige ziekte of overlijden van koorleden, steeds moeilijker opgevuld worden. Het kan toch niet zo zijn dat mensen die graag zingen de weg naar de koren niet meer kunnen vinden?
Misschien wilt u wel zingen, maar hebt u een probleem met vervoer? Dacht u dat u alleen maar mag aansluiten bij het kerkkoor van uw parochiekerk? Denkt u er al langer aan te gaan zingen, maar wilt u zich niet iedere zondag vastleggen? Wij kunnen u een antwoord geven op de hierboven gestelde vragen.

Het Edith Stein-koor bestaat uit leden die graag samen 4-stemmig willen zingen en ook samen naar oplossingen willen zoeken om het ledenbestand uit te breiden. Bent u geïnteresseerd? Dirigent Frans Spoorenberg kan u alle informatie geven via telefoonnummer 0492 – 511 379 of 06 – 15 68 67 38. U bent van harte welkom.


Dit nieuwsbericht is 66 keer bekeken