Youth to Connect loopt mee met Nacht van de Vluchteling

Youth to Connect loopt mee met Nacht van de Vluchteling
Gepubliceerd op: 10 juni 2021 14:30
Gewijzigd op: 10 juni 2021 11:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO Na een periode van reorganisatie en een doorstart zet de jongerenorganisatie Youth to Connect zich op de kaart. In de nacht van 11 op 12 september loopt de kerngroep mee met de Nacht van de Vluchteling.

Youth to Connect is een vrijwilligersorganisatie, opgezet voor en door jongeren, die werkt vanuit het gedachtegoed van Don Bosco. Alhoewel het kantoor gevestigd is in Amsterdam, zijn de jongeren van Youth to Connect verspreid over het hele land. Zo komt Marit Vogels uit Helmond en Veerle Jager uit Eindhoven. Zij zetten zich samen met de andere vrijwilligers in voor jongeren in Europa, waar er samengewerkt wordt met projecten in bijvoorbeeld België, Duitsland en Tsjechië. Het doel is om jongeren betrokken wereldburgers te maken, die zich in willen zetten voor de maatschappij.

Ook willen ze jongeren met verschillende achtergronden samenbrengen, wat één van de redenen voor de deelname is. “We vinden het belangrijk om jongeren uit hun comfortzone te krijgen en nieuwe dingen te proberen. Om hierin het goede voorbeeld te zijn, dagen wij onszelf uit om 40 km te gaan lopen en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen”, aldus de organisatie. Het geld dat opgehaald wordt met Nacht van de Vluchteling gaat naar stichting Vluchteling, die zich inzet voor vluchtelingen wereldwijd.

Doneren kan op de teampagina van Youth to Connect. Wil je meer te weten komen over de organisatie, bekijk dan de Facebook en Instagram van youthtoconnect_db of stuur een mailtje naar info@youthtoconnect.nl.


Dit nieuwsbericht is 103 keer bekeken

X
X