Worldtour van Slavisch Koor van Start

Gepubliceerd op: 23 augustus 2019 13:14

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Enkele maanden geleden maakten we in deze krant melding van het groot opgezette plan van Slavisch Koor Helmond: Slavisch Koor on Tour.

Op 28 augustus 2019 a.s. starten de repetities o.l.v. Liduin Stumpel uit Groesbeek; een dirigent die vaker met het bijltje “projectkoor “heeft gewerkt en zeer enthousiast is over de muzikale wereldreis die dit project omvat. Het is voor het koor een geweldige opsteker dat zoveel mensen positief hebben geregeerd op de uitnodiging deel te nemen aan dit muzikale evenement dat op 28 maart 2020 te zien en te horen is in het Speelhuis te Helmond. Maar liefst 36 dames , sopranen en alten, en 14 heren , tenoren, baritons en bassen, zijn bereid 30 weken lang hun beste beentje voor te zetten om de uitvoering tot een succes te maken, samen met de acteurs van Genesius en een aantal muzikanten.

Mochten er in de regio, ook bij andere koren, nog tenoren zijn die zich alsnog willen aanmelden  voor dit project: ze zijn van harte welkom.

De liederen die ten gehore zullen worden gebracht tijdens deze trip over de wereld, zijn geselecteerd uit alle continenten en zijn opgenomen in het avondvullende programma. 

Binnen de toneelgroep Genesius werkt men intussen druk aan het script voor dit gebeuren, waarbij het eigene en het warme, sappige taalgebruik in het “continent Helmond” zeker een plaats zal krijgen.

De deskundige  muzikale begeleiding is in handen van Gypsy Mood, een slagwerker en repetitor Svetlana Saakianen; daarnaast zullen alle leden van Slavisch Koor Helmond garant staan voor het Slavisch aspect van de muziek tijdens de voorstelling. 


Dit nieuwsbericht is 158 keer bekeken

X
X