Woningen Ruisvoornstraat-Zeeltstraat
bijna allemaal gerenoveerd

Woningen Ruisvoornstraat-Zeeltstraat bijna allemaal gerenoveerd
Gepubliceerd op: 15 juli 2022 10:26
Gewijzigd op: 15 juli 2022 10:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT Al een jaar of 6 wordt er gerenoveerd en gemoderniseerd in de Ruisvoornstraat en Zeeltstraat in Mierlo-Hout. Vijf van de zes blokken zijn inmiddels opgeleverd. Het einde is dus in zicht en daarom werd er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Volop drankjes, ijsjes en zelfs friet konden er genuttigd worden om samen het heuglijke moment te vieren dat binnenkort alle woningen helemaal van deze tijd zijn.

Tekst en foto’s: Wendy Lodewijk

De woningen uit de jaren 70 waren aan vernieuwing toe. De blokken zijn in twee verschillende kleuren opgeleverd en hebben een mooie, moderne uitstraling. De woningen zijn niet alleen verbouwd, ook zijn ze verduurzaamd. Er zijn zonnepanelen geplaatst en sommige huizen zijn zelfs volledig gasloos gemaakt! Helemaal voorbereid op de toekomst. Tevens is er een pilot gestart met het plaatsen van infraroodpanelen. De eerste ervaringen hiermee zijn erg positief.
Op de bijeenkomst waren de huurders uitgenodigd, evenals (onder)aannemers. Zij werden toegesproken door directeur Joost Lobée. Hij sprak een dankwoord uit richting iedereen die bij dit grootschalige project betrokken is geweest.

Ten slotte sprak hij zijn waardering uit voor de huurders. De meesten moesten immers tijdens de verbouwing verhuizen naar een tijdelijke woning. Er was een mogelijkheid om te kiezen voor een definitieve verhuizing naar een andere woning van Compaen om een tweede keer ‘terug’ te verhuizen overbodig te maken. Tenslotte heb je toch te maken met overlast en rommel tijdens het over en weer verhuizen. Projectleider Eric Maes voegde eraan toe dat het geheel een behoorlijke puzzel is geweest, aangezien de oorspronkelijke bouwtekeningen nogal afweken van de werkelijkheid in verband met maatvoeringen en dergelijke. Nu bijna alle blokken gereed zijn, kunnen Compaen, de aannemers en huurders ontzettend trots zijn op deze mooie, vernieuwde woningen met een moderne en toekomstgerichte uitstraling, een hoger wooncomfort én een lagere energierekening.

Woningen Ruisvoornstraat-Zeeltstraat
bijna allemaal gerenoveerdDe compleet gerenoveerde woningen | F Wendy Lodewijk


We spraken ook met een van de huurders. Zij gaf aan dat ze een van de eerste woningen die gerenoveerd waren, heeft betrokken. Dat is nu zo’n 3 jaar geleden. De woningen zijn immers in fases aangepakt. De bewoonster is ontzettend blij met haar huidige, ruime woning. Ze vertelt: “Veel mensen die bij me over de vloer komen, zijn positief verrast door de ruimte.

Aan de buitenkant lijkt de woning kleiner dan hij daadwerkelijk is. Ik heb nu eigenlijk gewoon een volledige eengezinswoning tot mijn beschikking. Ik ben hier helemaal op mijn plek en woon er met heel veel plezier. Ik ben heel blij met de renovatie!”

Ten slotte is door Compaen aan de huurders een cadeau aangeboden in de vorm van een AED. Een fijn gevoel, mocht het ooit eens nodig zijn. Proost op de toekomst met veel woongenot!


Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken

X
X