Woning Trompstraat vier maanden dicht na vondst drugs

Gepubliceerd op: 22 april 2021 13:00
Gewijzigd op: 22 april 2021 9:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND-OOST Vorige week heeft burgemeester Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Trompstraat voor vier maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De grootschalige aanpak tegen drugsgerelateerde criminaliteit en ondermijning is daar onderdeel van. De politie heeft op 15 maart 2021 een onderzoek ingesteld bij de woning en de bijbehorende erven. Zij trof bij het doorzoeken van de woning en de daarbij horende schuur 10,2 gram heroïne en 7,3 gram cocaïne aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Er zijn geen bijzondere omstandigheden gebleken.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid
Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’ (Damoclesbeleid). Daarmee is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.


Dit nieuwsbericht is 94 keer bekeken

X
X