Winterwandeling met midwinterhoornblazers op Weverslo

Winterwandeling met midwinterhoornblazers op Weverslo
Gepubliceerd op: 16 december 2021 10:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

In samenwerking met andere begraafplaatsen van Waarde in Nederland

REGIO Het geluid van de midwinterhoorn kan kilometers ver dragen. Er is nog veel onduidelijk over de historie van dit bijzondere instrument. Werd het instrument gebruikt om elkaar te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand? Vast staat wel dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen weer langer worden. Traditioneel wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

Het doel van het ‘bloazen’ is goed omschreven in het volgende gezegde: ‘Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an.’

Winterwandeling met midwinterhoornblazers op Weverslo F | Veluwse Midwinterhoornbloazers

Om de komst van het licht in te luiden en om de verbinding met andere natuurbegraafplaatsen te versterken, klinkt het geluid van de midwinterhoorns op zondag 19 december niet alleen op Weverslo, maar ook op natuurbegraafplaatsen waar wij mee samenwerken, zoals onder andere Eygelshof en Schapenmeer.

U bent van harte welkom om dit mee te beleven. De hoornblazers beginnen om 12.00 uur op zondag 19 december. Aansluitend organiseren we een winterwandeling over het Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo. We zullen de RIVM-regels die op dat moment gelden, volgen. We willen u vragen om zich vooraf aan te melden via natuur@weverslo.nl. Graag dan ook het aantal personen doorgeven.

Kijk voor actuele informatie op www.weverslo.nl, Facebook en/of Instagram.


Dit nieuwsbericht is 338 keer bekeken

X
X