Winkeliersvereniging ‘CombiCentrum’ Helmond gaat flinke donatie doen

Winkeliersvereniging Combicentrum donatie
Gepubliceerd op: 8 mei 2021 13:30
Gewijzigd op: 6 mei 2021 10:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST De gezamenlijke leden van winkeliersvereniging CombiCentrum aan de Mierloseweg in Helmond-West gaan binnenkort een grote donatie doen aan ‘Hospice Valkenhaeghe’.

Hoe komen ze dan aan het geld voor de schenking?
Een petit comité heeft het afgelopen half jaar niet stil gezeten met het zoeken naar een actie waarbij de gemeenschap in Helmond zich betrokken voelt. Het comité heeft 1000 speciaal ontworpen boodschappentassen (shoppers) aangekocht. Met dit collector’s item wil iedereen gezien worden. Waarom, zult u vragen. Op de eerste plaats is het een mooie lakzwarte, niet te grote, stevige boodschappentas om heerlijk mee te shoppen in het CombiCentrum. Lekker handzaam, niet te groot, niet te klein en duurzaam. Op de tweede plaats; er zijn er slechts 1000 exclusief voor het CombiCentrum gemaakt.

Hoe komt u aan deze zwarte Shopper?
De deelnemende winkeliers hebben allemaal 50 stuks van deze mooie tassen ingekocht. Vanaf zaterdag 1 mei kunt u door betaling van slechts € 2,00 een dergelijk collector’s item bemachtigen. U mag natuurlijk ook meer doneren, graag zelfs. Alle donaties zijn bestemd voor Hospice Valkenhaeghe. Het bestuur gaat ervan uit dat alle tassen binnen enkele dagen geheel uitverkocht zullen zijn. Dus treuzel niet en schaf die tas aan. Wie loopt er het eerste met zo’n mooie tas door de Mierloseweg?

Als alle tassen op zijn, zal er minimaal € 2000 in de pot zitten. Dit geld hebt u gezamenlijk bijeen gebracht voor een heel goed project in Helmond-West. Het bestuur gaat ervoor zorgen dat deze som geld naar dit goede doel gaat.
Wat doet het hospice eigenlijk?

Dit ‘logeerhuis’ is een thuis met 12 appartementen voor een diversiteit aan gasten, elk met hun eigen speciale wensen. Het biedt zorg aan mensen die dat om wat voor redenen dan ook tijdelijk nodig hebben. Dit kan zijn bijvoorbeeld voor of na een ziekenhuisopname, wanneer de zorg thuis even niet toereikend is. Ook in crisissituaties, zoals het ontlasten van mantelzorgers voor wie de zorg van hun naasten te veel is geworden.

Ook zorg in de laatste levensfase
Deze zorg is gericht op de begeleiding van het stervensproces; bijvoorbeeld door pijn- en symptoomverlichting, maar vooral ook door aandacht te geven aan sociale, spirituele en emotionele behoeften van de gast. Veelal wordt deze zorg mede gedaan door geweldige vrijwilligers die met heel veel liefde dit werk doen. Voor deze mensen en de vaste lieve medewerkers wilden wij wat extra doen door middel van deze actie. Het hospice bevindt zich in het voormalig St. Annaklooster in de 1e Haagstraat in Helmond-West.


Dit nieuwsbericht is 390 keer bekeken

X
X