Winkelcentrum de Bus deelt uit!

Winkelcentrum de Bus deelt uit paasactie
Gepubliceerd op: 1 april 2021 12:30
Gewijzigd op: 1 april 2021 10:12

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

HELMOND-NOORD In deze bijzonder lastige tijd vonden wij, de ondernemers van Winkelcentrum de Bus, het niet gepast om een paasevenement op te zetten in ons winkelcentrum, maar we willen Pasen ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jonge kinderen is deze coronaperiode een lastige tijd waarin ze continu worden geconfronteerd met maatregelen terwijl ze juist onbezorgd kind zouden moeten zijn.

Er is ook voor kinderen veel niet mogelijk. Een behoorlijk aantal kinderen verveelden zich buiten schooltijd en hadden het idee om te gaan hangen en duidelijk aanwezig zijn in ons overdekte winkelcentrum. In samenwerking met de LEVgroep, die vaak aanwezig is in ons winkelcentrum om met de kinderen te praten, hebben deze kinderen nu andere bezigheden en hangen ze niet meer steeds in ons winkelcentrum.

Winkelcentrum de Bus deelt uit paasactie

Waardering kinderen
Met onze paasactie, waarmee een traktatie gewonnen kon worden voor de hele klas, maar ook om te laten zien dat we de samenwerking met de kinderen waarderen, willen we zoveel mogelijk kinderen in het lentezonnetje zetten. Op 4 basisscholen in onze wijk die het dichtst bij Winkelcentrum de Bus liggen en die enthousiast waren over onze paasactie, zijn er kleurplaten uitgedeeld namens De Bus. School verspreidt deze kleurplaten onder alle leerlingen. De kinderen kunnen de kleurplaten op school of thuis inkleuren. Om er nog een leerzaam spelelement aan toe te voegen, hebben we in Winkelcentrum de Bus een aantal letters opgehangen die samen een woord vormen. Dat woord vulden de kinderen in op hun kleurplaat, die ze inleverden in de speciale brievenbus op het plein. Afgelopen weekend hebben we alle kleurplaten opgehangen, wat een heel vrolijk lint van tekeningen door het hele winkelcentrum heeft opgeleverd. Doordat er zoveel mooie tekeningen zijn ingeleverd, was het lastig om een paar prijswinnaars te kiezen, daarom hebben de ondernemers besloten om alle kinderen op deze 4 basisscholen te trakteren.

Op woensdag 31 maart zijn Elize der Kinderen en Bianca Wosyka namens alle ondernemers van Winkelcentrum de Bus 1400 muffins gaan bezorgen bij Kindcentrum Mozaïek, Basisschool de Rank, de Toermalijn en de Bundertjes. Uiteraard zijn de muffins geheel volgens de coronaregels per stuk verpakt. Ook in coronatijd is deze mooie samenwerking mogelijk tussen Winkelcentrum de Bus, de scholen, de LEVgroep en het Wijkmanagement Helmond. Samen komen we deze periode door!

Winkelcentrum de Bus deelt uit paasactie

Dit nieuwsbericht is 183 keer bekeken

X
X