Winkelcentrum Brouwhorst bestaat 35 jaar!

Winkelcentrum Brouwhorst bestaat 35 jaar!
Gepubliceerd op: 24 maart 2022 9:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

BROUWHUIS Op 1 april 1987 werd het eerste deel van Winkelcentrum Brouwhorst geopend. Enkele weken later volgden nog een stel winkels en in 1990 kwam er een nieuw gedeelte bij. Nu, zo’n 35 jaar later, is het gezellige winkelcentrum nog altijd het kloppende hart van Brouwhuis; hier vind je alles bij elkaar. Supermarkten, een drogist, cadeauwinkels, kledingwinkels, een brillenzaak, noem maar op. Alles lekker dichtbij voor de wijkbewoners van Brouwhuis en Rijpelberg.

Door: Wendy Lodewijk

Moeilijk begin
Alle begin is moeilijk, wordt wel eens gezegd. Voorzitter van het bestuur Gerrit Bouwmeester kan dat in dit geval beamen: “In de tijd dat het winkelcentrum gebouwd werd, waren Rijpelberg en Brouwhuis zogeheten ‘slaapdorpen’. Men kwam er alleen maar om te slapen, de rest van de tijd bracht men elders door. Van een grote toeloop van winkelend publiek was toen zeker geen sprake. Het is dan ook niet voor niets dat sommige winkels het indertijd niet gered hebben.” Gerrit kwam zelf in het winkelcentrum terecht in 1989. Inmiddels is hij de oudste ondernemer, maar hij voelt zich nog altijd als een vis in het water met zijn cadeauwinkel ‘Gerrit en Klazien’. “Het is een komen en gaan geweest van winkels; we zijn diverse collega’s verloren aan zowel faillissementen als overlijdens.”

Nieuw bestuur
Mede door de wisselingen van winkeliers, is er per 1 januari een nieuw bestuur gevormd. Het bestuur bestaat nu uit Gerrit, Jolanda, Angelique, Susanne, Rob en Johan. Samen helpen zij elkaar én collega-winkeliers. Alles om Brouwhorst bruisend, sprankelend en aantrekkelijk te houden.

Jubilea
Gerrit zit vol mooie herinneringen aan het winkelcentrum in de loop der tijd. “Elk 5-jarig jubileum werd gevierd. Hier hoorden meestal optredens van artiesten bij. Zo heb ik eens Marco Borsato geboekt, nog voor hij doorbrak. Hij had toen net de Soundmixshow gewonnen. Nadat de boeking was vastgelegd, werd die man bekender en bekender. Twee dagen voordat hij bij ons het podium zou beklimmen, scoorde hij een nummer 1-hit. Je had dat moeten zien! De hele Brouwhorst stond vol gillende meiden. Niet normaal.” En zo kan Gerrit nog veel meer verhalen vertellen. Over Saskia en Serge, over Imca Marina, over Ben Saunders en nog vele meer. “Vroeger stelden ze nog redelijke prijzen. Tegenwoordig zijn artiesten bijna niet meer te betalen, zo duur. En het mooie van toen is, dat veel artiesten zich heel menselijk gedroegen. Zo aten ze soep of dronken een kop koffie bij ons. Het was geweldig dit mee te maken.”

35 jaar
Uiteraard mag ook het 35-jarig jubileum niet zomaar voorbijgaan. In 2022 worden diverse feestelijkheden georganiseerd. Zo wordt in het eerste feestweekend van 1, 2 en 3 april bij besteding van 5 euro een kraskaart uitgereikt, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Voor de kinderen staat er een draaimolen, popcornkraam en suikerspinnenkraam. Kinderen kunnen met een kaartje van 1 euro 3 ritjes maken in de draaimolen én een suikerspin en popcorn halen. Als dat geen feest is! Na dit feestweekend staat er nog veel meer op het programma. Bijvoorbeeld een bezoekje van de paashaas met Pasen, een vrijmarkt op Koningsdag en een dag speciaal voor ouderen en kinderen in juni, georganiseerd door Jibb+. “In september willen we een mooi afsluitend feestje organiseren, maar daarvoor zijn we nog druk bezig een programma samen te stellen. Misschien komen er ook wel weer artiesten optreden, maar dat is nog niet zeker. We moeten alles nog even op een rijtje zetten. Buiten kijf staat echter dat 2022 echt een feestjaar wordt!”, besluit Gerrit met een brede lach. “Het is zo ontzettend leuk om al deze gezellige dingen te organiseren. En ook de samenwerking met iedereen in Brouwhorst vind ik mooi. Ik geniet hier echt van.”

Kortom, het is dit jaar extra gezellig in Winkelcentrum Brouwhorst. Kom jij binnenkort ook lekker shoppen?


Dit nieuwsbericht is 414 keer bekeken

X
X