Wilt u zich inzetten voor een veilige woonomgeving?

Gepubliceerd op: 24 juli 2020 11:42
Gewijzigd op: 23 juli 2020 12:01

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

Brouwhuis: Begin 2020 is er in in samenspraak met de gemeente Helmond gestart met een WhatsApp-Netwerk Brouwhuis.

Uit onderzoek is gebleken dat door het oprichten van een WhatsApp netwerk woninginbraken dalen met ongeveer 40%. Bewoners worden alerter en zijn eerder bereid om zaken te melden bij de politie waardoor de pakkans vergroot wordt.

Door het verbinden van diverse WhatsApp groepen aan elkaar, ontstaat er een wijkbreed WhatsApp netwerk. Voordeel is dat de groepen elkaar bij een verdachte situatie snel op de hoogte kunnen houden zodat iedereen uit kan kijken naar de mogelijke verdachte.

Via www.buurtpreventiehelmond.nl, in beheer van de gemeente, is het mogelijk om u automatisch aan te melden voor een WhatsApp-groep in uw eigen omgeving. Hiervoor zijn in maart van dit jaar verschillende voorlichtingen geweest om bewoners van Brouwhuis voor te lichten over het nut en de noodzaak van het WhatsApp netwerk. Door het Corona-virus kon de laatste voorlichting niet doorgaan.

Bewonersbijeenkomst
Op dit moment is het wel weer mogelijk om bijeenkomsten te organiseren.  De laatste voorlichting staat gepland op dinsdag 29 september om 19:30 uur in Gemeenschapshuis De Loop, Peeleik 7 in Brouwhuis

Beheerders gezocht
Om het netwerk goed te laten functioneren is het van belang dat er voldoende beheerders zijn. We  zijn op zoek naar bewoners die zich hiervoor sterk willen maken en beheerder van een WhatsAppgroep willen worden.  Is uw interesse gewekt en/of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar:whatsapppreventiebrouwhuis@gmail.com


Dit nieuwsbericht is 172 keer bekeken

X
X