Wil je bankzitten of wil je dansen?

Gepubliceerd op: 8 februari 2018 12:00
Gewijzigd op: 7 februari 2018 16:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Zo, dat zit er op. De Helmondse cabaretier Maarten Saris maakte maandag 5 februari. zijn droom waar met een fantastisch optreden in theater Carré.

Verschillende theaters hebben hem al gevraagd zijn one-man-show ook bij hen op de planken te brengen. Een geweldige kans, zou je zeggen. Maar hij doet het niet. “Nee. Ik heb alweer een volgende droom. Ik wil samen met Joop Vos mensen via ons bedrijfstheater opnieuw leren dansen.”

“Want dat is de hamvraag. Wil je bankzitten of wil je dansen? Met andere woorden: blijf je op je krent zitten en doe je wat je altijd deed, of kom je in beweging en ga je nieuwe uitdagingen aan? Dat zijn vragen waarmee we medewerkers van bedrijven steeds confronteren.”

“Durf je te dromen en hoe ver wil je gaan om die droom waar te maken? Ik wilde al vanaf mijn twaalfde een keer in Carré staan, vanaf het moment dat ik Youp van ‘t Hek daar zag staan. Hij is als cabaretier een belangrijk voorbeeld voor mij. Ik ben nu 44 en heb er dus 32 jaar over gedaan om op dat podium te belanden. Dat was een weg van vallen en opstaan, fouten maken en opnieuw beginnen, nieuwe dingen uitproberen en weer loslaten. Daar ben ik enorm van gegroeid. Ik kies er dus voor om te dansen.”

“Met ons bedrijfstheater dagen we mensen continu uit te stretchen, uit de welbekende comfortzone te stappen en zich te vernieuwen. Dan moet ik toch op zijn minst het goede voorbeeld geven. Dat heb ik met mijn optreden in Carré gedaan.”

“Ik was alleen even zenuwachtig toen ik het podium opstapte. Toen ik er eenmaal midden op stond, voelde dat echt als thuiskomen. Het gevoel van: dit ben ik en ik hoor hier.
Hoe heerlijk is dat! Dat gevoel gun ik iedereen. En dan zijn de stappen er naar toe net zo belangrijk als de droom zelf. Klein of groot, dat maakt niet uit. Als je maar danst.”

Meer weten over het bedrijfstheater van Maarten Saris en Joop Vos? Kijk eens op de website van De Energieke Organisatie.

Dit nieuwsbericht is 560 keer bekeken