Wijkvereniging Soet op Suyt presenteert: Franse markt op zondag 26 september

Wijkvereniging Soet op Suyt presenteert: Franse markt op zondag 26 september
Gepubliceerd op: 23 september 2021 9:43

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

HELMOND Al vele jaren organiseert wijkvereniging ‘Soet op Suyt’ haar jaarlijkse kunstzinnige markt: de Franse markt. Dit is voortgekomen uit een vraag van de gemeente aan de eerste bewoners van de nieuwe wijk om in deze nieuwe hoek in de gemeente Helmond voor de nodige reuring te zorgen en de sociale contacten te verzorgen.

Een grote kunstzinnige markt moest het worden met veel muziek en beweging. Op Hemelvaartsdag gebeurde er op dat moment weinig in Helmond, dus het werd deze traditionele donderdag in de maand mei. Begonnen met een kleine bescheiden markt groeide de Franse markt in enkele jaren uit tot een kunstmarkt met een grote naam en faam, waar kunstenaars uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België op af komen.

De kunstenaars zetten grote druk op de organisatie om in deze coronatijd toch maar een kunstzinnige markt te organiseren in Helmond, op deze leuke locatie bij de Cacaofabriek. Dus besloot de stichting ‘Soet op Suyt’ alsnog op een andere datum dan de traditionele Hemelvaartsdag, namelijk 26 september, hun markt te organiseren. En met succes, al meer dan 80 deelnemers hebben toegezegd aanwezig te zijn op zondag 26 september.

Op het mooie terrein rond de Cacaofabriek word een schitterende, mooie markt geplaatst met voor ieder wat wils. Op het grote terras van de Cacaofabriek is het goed toeven met een drankje en uitzicht op het grote podium dat hier staat opgesteld met prachtige live muziek.

Dus zondag 26 september, ‘de Franse markt’, van 11 tot 17 uur. Het leukste uitje met het hele gezin!


Dit nieuwsbericht is 409 keer bekeken

X
X