Wijkenbezoek van Wijkmanagement Helmond

Gepubliceerd op: 7 november 2019 15:32

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: “Op donderdag 31 oktober vond het tweede wijkenbezoek van dit jaar van Wijkmanagement Helmond plaats. In het voorjaar gaan we meestal op bezoek bij de bedrijven en in het najaar zijn de winkelcentra van de wijken aan de beurt. Dit jaar waren we met twaalf  personen waaronder: wethouder Jos van Bree, WMH voorzitter Ad Klaasen, bestuurslid van Stiphout Toine de Greef, raadslin Tini Kuipers, OVMH bestuurslid Wim Brouns, WMH penningmeester Paul Lambrechts en wijkmanager Hennie de Gooijer. Daarnaast liepen stagiaires Lindsey Otto, Cynthia Van der Vleuten, Rujeandy Wedervoort en Kaylee van der Hoeff ook mee.

De dag begon bij de Brandevoortse hoeve, waar we allen verzamelden en met de bus vertrokken naar de eerste locatie: Aldi Brouwhuis. Tijdens de tocht door de winkel, ontdekten we schimmel in de randen bij de ‘verse broodjes’ ontdekt. Brouwhorst heeft weinig last van deze winkel als concurrent.

Onze tweede locatie was Centrum Brouwhorst, daar zijn we bij Gerrit en Klazien geweest.  Gerrit heeft een aantal problemen met ons doorgenomen. In het winkelcentrum is er sprake van een ontzettende last van de fietser- en scooters in het voetgangersgebied. Dit probleem wordt regelmatig kenbaar gemaakt bij de stadswacht of de wijkagent. Nu het weer eerder donker wordt, valt het ook op dat de openbare verlichting niet voldoet. Hier moeten metingen verricht worden om het op te lossen.

De derde locatie was de Deltaweg. We hebben als eerste de boerenbond bezocht, daarna de KFC en als laatste de Mac Donalds. Alles ziet er binnen en buiten geweldig uit. We kwamen met een groot gezelschap en zowel bij KFC als de Mac Donalds werd ons koffie aangeboden, maar daar hadden we, gezien ons strakke schema, geen tijd voor.

De laatste locatie voor de lunch was de Rijpelberg. Als eerst gingen we naar Jumbo Wederhof. Daarna zijn we naar het friethuys gelopen en hebben we met Eric Smits gepraat. Er zijn te weinig prullenbakken op dit stukje. In het voorjaar is er afgesproken dat er Hanging Baskets komen hangen. De lege panden in het straatje bij het Utrechtplein worden ingericht als studio’s en dat is ook de bedoeling van het oude pand van het Chinese restaurant.

Toen we daar klaar waren zijn we terug gegaan naar de Brandevoortse Hoeve om lekker met z’n allen te lunchen. Tijdens de lunch is er afscheid genomen van wethouder van Bree. Het was zijn laatste keer met ons want 28 november wordt hij Burgemeester van Geldrop- Mierlo. Uit handen van onze voorzitter kreeg hij een vers streekcadeau overhandigt als dank.

Na de lunch begon het tweede deel van de dag en zijn we naar Straakven gegaan met de bus. Daar is pasgeleden Bloementijd, voorheen Giels Bloemboetiek, gestart. Zij zijn zeer tevreden. De Lux to go zit er nu bijna een jaa en in januari gaat de verbouwing van de Lidl beginnen. Waarschijnlijk komt daarnaast de Trekpleister. De kleding container is verplaatst waardoor de winkeliersvereniging geen inkomsten meer heeft. Dit zal gecompenseerd moeten worden, dit was de afspraak. Kennelijk kan de kledingcontainer niet terug vanwege de hoogte van de container. Hier wordt nu naar gekeken.

De vijfde locatie was de Vondellaan. We zijn daar naar binnen gegaan bij de Zoete inval en Johanna’s interieur- en design. Er staan 2 winkels leeg in de Vondellaan. Een hiervan wordt een zonnestudio. De ander is nog niet ingevuld. Ook heeft de friettent veel last van inbraken.  De scooterwinkel op de hoek wil ook uitbreiden.

Als laatste zijn we naar Stiphout gegaan. Daar hebben we lekker in de zon koffie gedronken en gesproken over een parkeerbordje voor kerkgangers. Op de Kloosterstraat moet er een bordje bij geplaatst worden omdat de kerkgangers verwezen worden naar de Gasthuisstraat.


Dit nieuwsbericht is 170 keer bekeken

X
X