Wie fietst er dit jaar mee met Duofietsen Helmond?

Gepubliceerd op: 19 februari 2020 15:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

F Stichting Duofietsen Helmond

Helmond: De stichting Duofietsen Helmond start dit voorjaar weer met haar fietstochten. U heeft ons ongetwijfeld al eens gezien in uw omgeving. We gaan dan weer elke dag, uitgezonderd het weekend, fietsen met mensen die een beperking hebben en/of niet meer zelf kunnen fietsen. Er zijn afspraken met vrijwel alle Zorg instellingen van Helmond waar we frequent mensen ophalen om met hen een middag te gaan fietsen in Helmond en omgeving. Daarnaast hebben we ook contact met veel nog thuiswonende mensen, die ook met ons kunnen meefietsen.

Zo'n fietsdag ziet er als volgt uit: de vrijwilligers verzamelen zich bij ons clubhuis in de Kastanjehoutstraat en vertrekken daar met de duofietsen om 13.00 uur naar de gekozen instelling. Sinds de gift van de LEV-groep van een duofiets en een riksja, beschikken we intussen over elf fietsen. Onze planners en de coördinatoren op de instellingen proberen te zorgen dat die dan ook allen bezet zijn. We fietsen diverse routes in en om Helmond.

Na ongeveer een uur fietsen drinken we een kopje koffie of thee bij één van onze koffieadressen. We rijden dan het tweede gedeelte van de route en zorgen dat onze gasten rond 16.15 uur weer terug zijn. Voor onze gasten, en ook voor ons, is dit een echt uitje. Naast de contacten, gesprekken en herinneringen kunnen ze ook nog wat doen aan hun conditie omdat ze kunnen kiezen voor meefietsen of niet. Onze Duofietsen hebben namelijk de mogelijkheid voor de medepassagier om mee te trappen als men dat kan en wil. Tevens zit er elektrische trapondersteuning op de fietsen, waardoor het fietsen met een duopassagier niet zwaarder is dan alleen fietsen zonder ondersteuning.

Voor deze activiteit zoeken we nog vrijwilligers die een middag per week of meer zich willen inzetten voor hun medemens die niet meer zelfstandig kan fietsen. De dankbaarheid die getoond wordt na elke rit is de beloning die u er voor krijgt. Lijkt u dit wel wat, meldt u zich dan aan bij onze stichting als vrijwilliger. U wordt dan uitgenodigd om gezamenlijk met een aantal ervaren vrijwilligers een proefrit te maken zodat u ook in de praktijk kunt ervaren hoe het fietsen voelt.

U kunt u aanmelden op onze website www.duofietsenhelmond.nl of bel even naar het secretariaat van de stichting telefoonnummer: 06-57082890. Mogen wij u als aspirant vrijwilliger begroeten in onze gezellige groep?


Dit nieuwsbericht is 535 keer bekeken

X
X