Welke sport past bij jou?

Gepubliceerd op: 8 februari 2018 15:30
Gewijzigd op: 8 februari 2018 11:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Ga maar tennissen meid, want dat kan hier om de hoek! We gaan naar een proeftraining handbal jongen, dat heb ik vroeger ook gedaan, dat is leuk! Maar hoe ontdek je nu echt de sport die bij jou past?

NOC*NSF organiseert tegenwoordig jaarlijks ‘Nationale Talentdagen’. Ze kijken daarbij niet naar welke sporten jongeren op dit moment beoefenen maar welke sport bij de deelnemende tieners past. Ben je lang en/of sterk, snel en explosief? Of heb je veel uithoudingsvermogen?
Er wordt dus gekeken naar het persoonlijke, fysieke profiel. Het talent wat je van nature hebt, wat we allemaal van nature hebben.

Het doel van NOC*NSF is om sneller de topsporters van de toekomst te herkennen.
De sport ontdekken die bij je past geldt zeker niet alleen voor de topsport.

‘Een leven lang sporten’ staat in de ambities van de gemeente Helmond. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende beweging. Maar hoeveel mensen zijn als klein kind begonnen met een sport die ze 30, 40 of zelfs 50 jaar later nog steeds doen?

De fysieke eigenschappen van een kind zijn niet alleen relevant bij het kiezen van een sport. Sociale aspecten zijn minimaal net zo belangrijk. Hoe is de sfeer bij een sportclub?
Op welke manier gaat men om met ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen?
Ieder lid moet zich thuis voelen. Dé hoofdreden om te stoppen met een sport is ‘plezier’.
Dit plezier zit ‘m met name in de sfeer.

Uiteraard is het geen garantie dat mensen dan tientallen jaren dezelfde sport blijven beoefenen. Dat hoeft ook niet. Maar de kans dat ze sowieso blijven sporten is wel groter. Misschien in iedere fase van het leven een andere sport maar wel ‘een leven lang in beweging’.

JIBB’er Teun

Dit nieuwsbericht is 593 keer bekeken