Wel repair, geen café

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 18:04
Gewijzigd op: 27 mei 2020 14:06

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Helmond: Repair Café Stiphout-Warande staat te trappelen om weer te beginnen. Helaas kan dat nog niet. De Ark, ons domicilie in Stiphout, wil in juni heel voorzichtig beginnen met haar activiteiten op te starten. Het bestuur verwacht dat wij mogelijk pas weer in september open kunnen gaan. Zes maanden stil liggen is erg lang. Bovendien mag je dan in september een extra grote toeloop verwachten, terwijl je tegelijkertijd vanwege de ‘anderhalve meter’ over minder capaciteit beschikt. Dan hebben we een serieus probleem.

Daarom is besloten tot een noodscenario voor de komende maanden. Het café-karakter komt tijdelijk te vervallen. Wel jammer, want de onderlinge ontmoeting van wijkbewoners is een van onze doelstellingen. Blijft over de Repair. Repareren betekent dat de aanschaf van een nieuw product niet nodig is. Daarmee ontlasten we het milieu. En dat is voor ons ook een belangrijke doelstelling. Onze vrijwilligers hebben thuis allemaal een eigen hobbyruimte . De meesten van hen zijn bereid om tijdelijk uw kapotte spullen thuis te repareren. Het gaat dan vooral om de kapotte spullen die u nu voor de keuze plaatsen: repareren of vervangen. Is er helemaal geen haast bij, wacht dan liever tot later.

Hoe gaan we te werk? Het enige wat u hoeft te doen is een mail sturen naar vogelsverwegen@gmail.com waarin u beschrijft wat het probleem is. Wie niet kan mailen mag ook bellen: 536970 (u kunt ook inspreken). Zien wij het zitten om ermee aan de slag te gaan, dan neemt een van de vrijwilligers met u contact op om concreet af te spreken of er gehaald of gebracht moet worden, waar en wanneer etc. Hij/zij handelt het verder helemaal met u af.

Deze Corona Repair Service is voor alle wijkbewoners van Stiphout en Warende. De service is en blijft gratis. Een gift voor de fooienpot wordt op prijs gesteld.

Wij hopen dat we straks (?) weer terug kunnen naar de sfeer van het Repair Café, al zal dat er door de ‘anderhalve meter’ niet gezelliger op worden. Helaas, voorlopig is het even niet anders.


Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X