Weekkrant Helmond scoort hoog!

Gepubliceerd op: 20 maart 2023 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Eigen media-onderzoek Gemeente Helmond

HELMOND | Weekkrant De Loop Helmond is razendtrots op de uitslag van een media-onderzoek door Gemeente Helmond. Cijfers liegen niet. Vraag was welk mediakanaal het beste gelezen/geraadpleegd wordt met betrekking tot informatie over de gemeente Helmond? Alleen de eigen website www.helmond.nl 81% (1) scoorde beter, www.ed.nl 75% (2) ook maar dit is een betaald platform, dus niet voor iedereen toegankelijk. Weekkrant Helmond scoorde 71% (3), bijzonder hoog! Onder andere Dit is Helmond/Omroep Helmond scoorde ondanks een torenhoge subsidie voor de komende jaren, bijzonder slecht 46% (8) (gemeenteraad had misschien bij de toekenning van de subsidie haar huiswerk beter moeten doen!) Ook de wijkkranten/magazines, onder andere Ons Mierlo-Hout, Ons Brandevoort en Wijkblad Helmond-Noord, scoorden samen met de andere wijkuitgaves 67%, ook bijzonder hoog. Papieren Weekkrant De Loop liet zelfs bekende socialmediaplatformen achter zich. Facebook 63%, In de buurt Helmond 49%, Dit is Helmond 46%, Instagram 42%, Linkedin 37%.

Vraag aan de inwoner: Via welk medium wilt u het liefst geïnformeerd worden over de Helmondse gemeenteraad?

71% lokale krant De Loop, 54% via www.helmond.nl van de gemeente, 24% via Facebook, 18% Dit is Helmond. 

Hoe wil de Helmondse inwoner het liefst worden geïnformeerd over andere onderwerpen, zoals wegwerkzaamheden, bouwplannen, aanpak van overlast, vergunningen, groenonderhoud etc.? 60% via www.helmond.nl, 58% via Weekkrant De Loop, 37% via Facebook.

Al met al uitkomsten waar het team van Weekkrant De Loop Helmond, bijzonder trots op is.

Het mediahuis van Adcommunicatie (waaronder Weekkrant De Loop, maandblad Groot Peelland en de wijkkranten/magazines), zal alleen maar actiever worden met superlokale content. Eind maart wordt de eigen app van de Weekkrant gepubliceerd, een samenwerking van meer dan 50 weekkranten in Nederland, een eigen Helmondse app die naast de papieren versie, superlokaal zal gaan fungeren, niet alleen met nieuws, maar ook met podcasts en video’s. Kortom, een modern multimediakanaal klaar voor de toekomst, onder andere analoge TV zal gaan verdwijnen, internet daarentegen is en wordt de toekomst, alhoewel de papieren versie van De Loop nog volop rendeert en haar bestaansrecht nog volop elke week bewijst.

Bron: www.helmond.incijfers.nl


Dit nieuwsbericht is 703 keer bekeken