Weekkrant De Loop Helmond, van u, voor u!

Weekkrant De Loop Helmond van en voor u
Gepubliceerd op: 27 mei 2021 9:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Met trots maakt het team van Weekkrant De Loop elke week deze uitgave. Het wonen, het werken en leven in Helmond en de regio wordt er in beschreven. Deze week wel 48 pagina’s (inclusief Groot Peelland), met veel achtergrondinformatie, verslagen, het gemeentenieuws, nieuwsfeiten en weetjes etc. en onder andere de nieuwe rubriek met 5 vragen aan de burgemeesters. Maar natuurlijk ook de broodnodige advertenties, want uitgeven kost geld. Krijgen de adverteerders wel respons op de advertenties? Natuurlijk, het kost best wat, maar als het niets uithaalde, dan werd er geen gebruik van gemaakt, maar het tegendeel is waar.

Het team (acquisitie, opmaak en verspreiding) dat aan de wekelijkse uitgave werkt, doet dit inmiddels al vele jaren (sinds 2003) met veel plezier. Toen De Loop begon, was het de 4e weekkrant in Helmond (Traverse, Trompetter en Zondagsnieuws), inmiddels zijn deze allemaal van de markt af. Waarom overleefde De Loop dan wel? Omdat we wonen, werken en leven in Helmond en lokaal boven alles stellen. De verenigingen weten ons te vinden, ze mogen gratis hun berichten delen in onze krant met de Helmonders.

Acquisitie, opmaak, drukken en verspreiding door een kleine 87 bezorgers neemt een flinke hap uit de begroting. Stel u voor, het bezorgcorps bestaat veelal uit jeugd, maar ook opa’s en oma’s met kleinkinderen. Ze hebben er elke week een betaalde bezigheid aan. Met de 2 busjes, u ziet ze wel eens rijden, wordt de krant (5 pallets) elke donderdagmorgen uitgereden, naar de bezorgers. De bezorg-coordinator stuurt elke week het corps aan. Bezorgklachten? Geef ze aub door, onze kwaliteit is zeer hoog, hoe weten we dat? We monitoren het elke week opnieuw. Daardoor laten veel ondernemers ook weer hun flyer/folder meebezorgen met onze weekkrant.

Momenteel voert onze stagiaire, student communicatie Mikey, een lezersonderzoek uit, meer dan 70% is positief over onze uitgave en leest hem, vaak ook nog eens een 2e persoon in een gezin, dit vervult ons met trots. We krijgen veel goede reacties, natuurlijk kan je met print niet ‘bovenop’ het nieuws zitten, de digitale kanalen zijn veel sneller. Maar deze nieuwsberichten ‘vervliegen’ ook snel, terwijl print geduldig is en meermalen doorgebladerd kan worden. Nieuwssite www.helmondnu.nl is een eigen site die een vooraanstaande rol op het ‘Helmondse’ internet speelt en veel bezocht wordt. Maar ook bijvoorbeeld de actie met de ‘Helmondse shirtjes’ loopt zeer voorspoedig, we roepen u op om de shirtjes bijvoorbeeld met de geweldige Kasteeltuinconcerten te dragen. Mogen we weer los dan? Als eind juli iedereen gevaccineerd is, dan moet dit kunnen. Trouwens, als uitgeverij sponsoren we veel evenementen, maar ook onze Helmondse trots, Helmond Sport. Ons bedrijf gaat een mooi magazine uitgeven voor hen. Maar ook in november een Helmonds Cadeauboek, steun lokaal, denk lokaal. Laat onze samenleving niet uithollen door de snelle internetjongens, die nauwelijks belasting betalen, ten koste van onze lokale hardwerkende ondernemers. Al met al, Helmond, een groot ‘dorp’ met korte lijnen, maar ook een stad om trots op te zijn. Waar wij onze producten met veel plezier uitgeven.

We ervaren dagelijks uw steun,
we werken hard om die te verdienen!


Dit nieuwsbericht is 70 keer bekeken

X
X