We gaan weer van start

Gepubliceerd op: 20 augustus 2020 15:37

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

F Annatheater

Helmond: Nu de vakantie (bijna) voorbij is, ontwaakt langzaam het verenigingsleven in Helmond. Zo ook het Annatheater. In de maand september vinden er verschillende voorstellingen én proeflessen plaats.

Zondag 13 september: Theatrale Catwalk toont schilderachtige creaties!
Label Landgoed: De ontwikkeling van een visioen in kleding.

Label Landgoed is een Kunstproject van Corry Smolders en Ineke van Doorn. Op zondag 13 september 2020 laten zij hun eerste show zien in het Helmondse Annatheater.

De show bestaat uit een live catwalk verweven met gefilmde fragmenten. Daarin brengt Label landgoed een reis in beeld van een landvrouwe die op zoek is naar haar wortels. Zij combineert elementen uit haar persoonlijke geschiedenis met elementen uit haar directe leefomgeving. Een bijzondere groep vrouwen reist met haar mee. Zij zijn de modellen die de kleding dragen. Met de stoffen van textielfabrieken uit de buurt creëren zij het kleurrijke landschap.

U bent van harte uitgenodigd om de vers ontgonnen paden met ons te bewandelen. Na de show kunt u de kleding bekijken. De kleding wordt aangeboden ter verkoop.

Aanvang: 4 keer een show van 30 minuten.

11:30 tot 12:00 u

12:30 tot 13:30 u

14:30 tot 15:00 u

15:30 tot 16:30 u

20.30 uur

Entree: € 7,50

Kaarten: www.annatheater.nl

Informatie kaartverkoop: 06-28104333

Vanaf 16 september: Gratis proeflessen Jeugdtheaterschool Annatheater  <<TK

Altijd al eens op de planken willen staan om te zien of er een acteur in je schuilt? Op woensdag 16 september beginnen de cursussen op onze Jeugdtheaterschool weer. Kom in de maand september een gratis proefles volgen!

Op het toneel kun je van alles beleven. Je fantasie gebruiken om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken, te presenteren en je fantasie worden verbreed.

In alle groepen krijgen kinderen en jongeren onder de enthousiaste begeleiding van theaterdocent Lavínia Germano professionele acteerlessen.

Meer informatie: Lavínia Germano, telefoon: 06-4369288 en email via laviniagermano@annatheater.nl

Voor lestijden: www.annatheater.nl rubriek Jeugdtheaterschool

Zaterdag 19 september: Arjan Kleton “Met de fles groot gebracht” <<TK

Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot "na sluit" mogen blijven hangen omdat ze hem kennen. De barman die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan en zich niet graag in een hokje laat stoppen, want aan de bar is iedereen gelijk.

En die barman heeft jouw grootste geheim gehoord ... Maar weet jij het zelf nog?Na het spelen van zijn voorstelling maakt Arjan zelf cocktails in de foyer.

Meer informatie: www.grappigezaken.nl

Datum: zaterdag 19 september

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 15,00

Kaarten: www.annatheater.nl

Informatie kaartverkoop: 06-28104333

Zondag 27 september: Carte Blanche speelt “Het Kleine Meisje” <<TK

Wat als je elkaar niet verstaat maar toch wil communiceren?

Een ontmoeting tussen twee heren op een bankje. Zij spreken met elkaar. Er komt geen woord aan te pas. Ze zijn verbonden met elkaar. Hun vriendschap gebaseerd op spiritualiteit zorgt voor nieuwe zingeving in hun tot dan toe getekende levens door hun persoonlijk verdriet.
Liesbeth Reeser wilde deze voorstelling, geïnspireerd op het boek van Philippe Claudel, al lang maken. “Gesproken taal vaak wordt gebruikt om andere dingen te zeggen dan de woorden doen. Hoe aanwezig moet taal zijn, wat is de functie van gesproken taal nou werkelijk?”

Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek “Het kleine meisje van meneer Linh” van Philippe Claudel)

Regie: Liesbeth Reeser

Spel: Stefan Jung en Gerard Luijkenaar

Datum: zondag 27 september

Aanvang: 15:00 uur

Entree: € 15,00

Kaarten en meer informatie: https://carteblanche.nu/ 


Dit nieuwsbericht is 93 keer bekeken

X
X