‘Water voor Water’-weekend van Kupanda2Grow

‘Water voor Water’-weekend van Kupanda2Grow
Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 16:03

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

STIPHOUT Zoals aangekondigd zijn Max en Thijs 11 en 12 september op de tandem gestapt voor de eerste ronde van Brabant. Het doel was geld inzamelen voor het herstel van de waterpomp in Lemek (Kenia). De weergoden waren hen gunstig gestemd en op zaterdagmorgen 9.00 uur ging het richting Den Bosch. In twee dagen werd de route Stiphout, Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven afgelegd met als eindstation Helmond (Stiphout).

In totaal is 210km afgelegd. Onderweg werd water verkocht voor 1 euro per 0,25 liter en zijn ludieke opdrachten uitgevoerd om sponsorgeld te vergaren. Het uitvoeren van opdrachten leidde tot vele hilarische momenten; zo is het eten van een Bossche Bol zonder handen een bijzondere uitdaging. Het bleek een groot succes, want het benodigde bedrag (2000 euro) voor herstel van de waterpomp is met ruim 700 euro overschreden. Vooruitlopend op ons succes zijn de bewoners van Lemek reeds aan de slag gegaan met de herstelwerkzaamheden.

De aansluitende barbecue nabij de ‘oude Toren’ is druk bezocht door geïnteresseerden. De ronde van Brabant wordt dan ook een terugkerend evenement van Kupanda2Grow waarbij een concreet goed doel het uitgangspunt zal zijn. De ronde van Brabant heeft de leden van Kupanda2Grow ook geïnspireerd om een nieuw evenement te organiseren.

‘Water voor Water’-weekend van Kupanda2GrowAanleg van de waterleiding in Lemek | F Kupanda2Grow


Want op zaterdag 6 november om 20.00 uur én zondagmiddag 7 november om 14.00 uur is er een benefietconcert in het MFC De Smed in Stiphout. De sfeer zal worden ingezet door ‘Het Boekels Kwartiertje’ en wordt verder een avond én middag vol verrassingen. Kaarten voor deze avond zijn á 12,50 euro te verkrijgen via: www.ticketview.nl/shop/kupanda2grow.

We zien er naar uit om u te ontmoeten, zodat u nader kennis kunt maken met de leden van Kupanda2Grow en hun activiteiten. Hierbij is een Massai-dansje niet uitgesloten.


Dit nieuwsbericht is 305 keer bekeken