Waskracht trapt af in Brouwhuis

Waskracht trapt af in Brouwhuis Regisseur Anneke Schröder en Leon van der Zanden
Gepubliceerd op: 26 augustus 2021 9:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

BROUWHUIS Zoals de wasvrouw vroeger rondging om de was op te halen, zo trekt het bonte Waskracht-gezelschap in september door de Helmondse wijken. Initiatiefnemers Wim Peters en Anneke Schröder willen mensen samenbrengen en de wijken met elkaar verbinden door een vrolijk web aan verhalen te weven. Het begint allemaal in Brouwhuis, op zaterdag 4 september om 10.00 uur.

Regisseur Anneke Schröder weet goed wat ze wil bereiken met de theatervoorstelling van Waskracht: de inwoners van Helmond een inkijkje geven in elkaars leven en belevingswereld.

“Cultuur, zoals theater, is voor mij niets elitairs. Het is een manier om verbinding te leggen met de ander. Als we elkaar beter kennen en begrijpen, kunnen we beter samenleven. En we zijn wel toe aan wat lol en gezelligheid. Met Waskracht brengen we in de weekenden van september een feestje naar de wijken van Helmond, 23 keer!”

Wim Peters: “We nemen het publiek mee achter de schermen van een circus, want daar is het leven echt. Niet opgepoetst en gepolijst zoals een gewone circusvoorstelling in de piste, maar rauw en vrolijk zoals ons dagelijks leven zelf. Het publiek gaat zich zeker herkennen in het geworstel van alle circusbewoners. Het zouden stuk voor stuk stadsgenoten kunnen zijn.”

F | Tahné Kleijn


Leon van der Zanden speelt het Geweten
Helmond is en blijft de plek waar hij werd geboren en opgroeide, dus als hij iets voor onze stad kan doen, doet hij dat graag. Zeker als het om theater gaat en helemaal als hij mag improviseren. “Bij Waskracht komt dit allemaal samen. Ik speel Het Geweten en weet precies wat de circusbewoners denken en voelen maar niet uitspreken. Daar neem ik het publiek in mee. Het publiek weet dus veel meer dan de circusbewoners zelf laten zien.”


Dit nieuwsbericht is 365 keer bekeken

X
X