Waskracht presenteert de spelers

Waskracht presenteert de spelers
Gepubliceerd op: 29 juli 2021 9:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND “Komt dat zien, komt dat zien! Het circus is in de stad!” Met een muzikale en kleurrijke optocht kondigden de artiesten vroeger hun komst aan. Waskracht komt in september met evenveel bombarie naar de mensen toe met een gezellige voorstelling. De repetities van Waskracht zijn in volle gang. De spelers werken in twee teams aan de opbouw van de voorstelling en het leren spelen van hun rol.

Regisseur Anneke Schröder houdt de vaart er goed in. “Het publiek gaat zich zeker herkennen in het geworstel van alle circusbewoners. Het zouden stuk voor stuk stadsgenoten kunnen zijn.” Maak kennis met de spelers van Waskracht. Ze zijn allemaal geboren en/of wonen in de verschillende wijken van Helmond. De komende weken stellen wij de verschillende karakters aan u voor. Zie ook www.waskrachthelmond.nl.

Martijn de goochelaar
Gespeeld door Pim Hegeman (Binderen, Helmond-Noord) en Adrian Grootenboer (Brouwhuis)

Hij vergelijkt zichzelf graag met Magic Mike en wil dé grote trekpleister van het circus zijn. Hij droomt van volle zalen, zoals Magic Mike die in de jaren ‘90 had met een spetterende show op Broadway. Helaas wil die glans maar niet echt afwrijven op het circus, hoe stoer hij ook doet. Hij heeft een oogje op zijn assistente Stephania, de jongste dochter van de directeur. Maar of zij hem ook ziet zitten?

Madeleine de waarzegster
Gespeeld door Marianne Herman (Dierdonk) en Diana Daelmans (Leonardus, binnenstad)

“Ik wist het!” en “Ik zag dit al aankomen”, zijn twee veelgehoorde uitspraken uit de mond van waarzegster Madeleine. Wat er ook gebeurt, Madeleine weet wat er komen gaat en danst vrolijk door het leven. Zij is degene waar mensen in vertrouwen mee praten, want zij weet immers wat de toekomst voor iedereen in petto heeft. Wordt het nog wat tussen haar en directeur Carlos? Wat zeggen de kaarten?


Dit nieuwsbericht is 564 keer bekeken

X
X