Waskracht presenteert de spelers

Gepubliceerd op: 16 juli 2021 9:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND “Komt dat zien, komt dat zien! Het circus is in de stad!” Met een muzikale en kleurrijke optocht kondigden de artiesten vroeger hun komst aan. Waskracht komt in september met evenveel bombarie naar de mensen toe met een gezellige voorstelling. De repetities van Waskracht zijn in volle gang. De spelers werken in twee teams aan de opbouw van de voorstelling en het leren spelen van hun rol.

Regisseur Anneke Schröder houdt de vaart er goed in. “Het publiek gaat zich zeker herkennen in het geworstel van alle circusbewoners. Het zouden stuk voor stuk stadsgenoten kunnen zijn.” Maak kennis met de spelers van Waskracht. Ze zijn allemaal geboren en/of wonen in de verschillende wijken van Helmond. De komende weken stellen wij de verschillende karakters aan u voor. Zie ook www.waskrachthelmond.nl.

Stephania de assistente van de goochelaar
Gespeeld door Charlie Rijvers (Brandevoort) en Nicole Davits (Brandevoort)

Stephania is de oudste dochter van de directeur. Ze doet zich voor als een harde tante. Je zou haar de bitch van het circus kunnen noemen. Als oudste dochter van de directeur voelt ze zich heel verantwoordelijk. Ze wil het circus per se redden en eist daarom perfectie van iedereen. Is het de bezorgdheid die haar zo hard maakt?

Dolmar de clown
Gespeeld door Roland Janssen (Oranjebuurt) en Mario Klomp (Mierlo-Hout)

Och, och och, wat heeft hij het zwaar. Dolmar de clown is down. Na ruim veertig jaar spelen is hij het optreden ‘een bietje’ zat. Het publiek lacht niet meer echt om hem en hij mist de liefde. Gelukkig kan hij goed praten met de waarzegster. Die ziet wel een zonnige toekomst voor Dolmar. Wat voor toekomst zou ze zien? En met wie?

Waskracht presenteert de spelers

Dit nieuwsbericht is 1069 keer bekeken

X
X