Waskracht brengt mensen samen en zorgt voor plezier

waskracht
Gepubliceerd op: 14 mei 2021 11:30
Gewijzigd op: 14 mei 2021 11:31

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Waskracht vindt zichzelf steeds opnieuw uit rondom de coronamaatregelen. Wat niet verandert, is de wens om Helmonders samen te brengen en plezier te bezorgen. Dat gaat Waskracht nog steeds doen met een rondreizende theatervoorstelling. Alleen reist de Waskrachtkaravaan niet in juni maar in september 2021 door de Helmondse wijken. Het team geeft in november nog drie extra voorstellingen binnen. Het wordt een spektakel om niet te vergeten. Zo maakt Waskracht gedeelde herinneringen voor Helmonders waar ze nog lang over napraten.

Het is hoog tijd voor kleur, feest en positiviteit in Helmond. Daar gaat Waskracht voor zorgen, samen met ‘n Ouwe Sok. Om te beginnen binnen de grenzen van de coronamaatregelen en daarna voluit. De geplande speelweekenden in juni worden gebruikt voor de repetities. De vier weekenden van september gaan de spelers de voorstelling zo’n dertig keer uitproberen in alle wijken. Samen met het publiek werken zij aan de finale-voorstelling. In het weekend van 16 en 17 oktober presenteert ‘n Ouwe Sok de wereldrecordpoging Langste Waslijn met Sokken. Als afsluiting van dit hele najaarsspektakel speelt Waskracht op 5, 6 en 7 november drie keer de finale-voorstelling op een binnenlocatie ergens in Helmond. Waar precies, dat zoeken ze nog uit. Regisseur Anneke Schröder: “In november kunnen we hopelijk weer gewoon bij elkaar komen. Dan bouwen we een feestje voor alle Helmonders. We hebben er allemaal heel veel zin in.”

Wat kan Helmond van Waskracht verwachten?

‘Komt dat zien, komt dat zien! Het circus is in de stad!’ Met een muzikale en kleurrijke optocht kondigden de artiesten vroeger hun komst aan. Waskracht komt met evenveel bombarie naar de mensen toe. Anneke Schröder: “We nemen het publiek mee achter de schermen van een circus, want daar is het leven echt. Niet opgepoetst zoals een gewone circusvoorstelling in de piste, maar rauw en vrolijk zoals ons dagelijkse leven zelf. De directeur wil het noodlijdende circus van de hand doen, achter de rug om van de rest. Dus het borrelt en bruist van de emoties en intriges. Menselijk wel en wee, zoals het zich ook achter de Helmondse voordeuren afspeelt, met een lach en een traan en een heerlijke hoop gedoe. Die voorstelling wil je echt niet missen.”

Zoals de wasvrouw

Zoals de wasvrouw vroeger rondging om de was op te halen, zo trekt het bonte Waskracht-gezelschap in september dus door de Helmondse wijken. “We willen mensen samenbrengen en de wijken met elkaar verbinden door een vrolijk web aan verhalen te weven. Een kaartje kopen hoeft niet, want je hoort ons vanzelf aankomen. Behalve de platte kar voor de voorstelling willen we in iedere wijk bijvoorbeeld ook een muziekkorps of dweilorkest laten meelopen. We gaan toeren met een feestelijke stoet van voertuigen en mensen. Die zorgeloze vrolijkheid kunnen we allemaal heel goed gebruiken.”


Dit nieuwsbericht is 824 keer bekeken

X
X