‘Wandel-voetbal’ weer van start

Gepubliceerd op: 23 juni 2020 15:42
Gewijzigd op: 23 juni 2020 12:45

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Mierlo-Hout: Na enkele maanden stil te hebben gelegen, is op donderdagochtend 4 juni het Walkingfootball weer van start gegaan op sportpark de Beemd in Mierlo-Hout. De ‘oudjes’, van 55 tot en met 85 jaar waren unaniem van mening dat door het coronavirus de opgelegde rust lang genoeg had geduurd. Men wilde elkaar weer zíen en liefst in levende lijve en niet via hun virtuele sportkantine. Dat was ook wel leuk, om met elkaar online te buurten, maar met de bal op het voetbalterrein, samen bezig zijn, staat toch bij hen met stip op één. Dit wordt versterkt door de sociale contacten in de derde helft met koffie, thee of water (geen alcohol) met regelmatig een lekker stuk vlaai erbij.

Toen het bericht om weer van start te gaan via de app-groep bij de leden binnenkwam, vlogen de appjes over en weer: ‘Ik ben al aan het warm lopen’ , ‘Het zal nodig zijn voor de spieren, maar zéker voor de sociale contacten’ , ‘Winkelkarretje verplicht?’

De trainingen vinden nog steeds plaats onder deskundige leiding van een professionele trainer van JIBB+. Hij ziet nauwgezet toe dat er volgens de richtlijnen van het RIVM wordt getraind. Dat houdt o.a. in: in wedstrijdkleding verschijnen, zelf drinken meenemen, na afloop thuis douchen, kantine en kleedlokalen blijven gesloten, onderling 1,5 m. afstand houden.

Net als de schoolgaande jeugd met hun online onderwijs, kon men de spieren soepel houden door wekelijks op de lokale omroep Helmond de bewegingsoefeningen mee doen, zodat men niet vastgeroest was bij de herstart van de trainingen.

Helaas kon men vanaf 4 juni maar twee weken op sportpark de Beemd terecht, want toen werd er groot onderhoud aan de velden verricht. Wat nu? Wederom de trainingen stilleggen tot begin augustus? Dit zou, na bijna twee jaar non-stop gezellig en sportief bezig zijn, een enorme teleurstelling zijn.

Gelukkig lag de oplossing enkele kilometers verderop. Voetbalvereniging Stiphout Vooruit bood meteen aan om met ingang van 18 juni de trainingen te laten plaatsvinden op sportpark Molenven; dit geheel in de gedachtegang van het coronatijdperk: alleen samen kunnen we problemen de baas worden. Chapeau!

Wanneer de Old Stars Mierlo-Hout begin augustus weer terugkeren op sportpark de Beemd, treffen ze daar twee nieuwe kunstgrasvelden aan mét ledverlichting.

Wilt u de voetballers een keer actief bezig zien? Tot eind juli zijn ze elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.15 uur in de weer op Sportpark Molenven in Stiphout en daarna op  Sportpark de Beemd in Mierlo-Hout. Er is nog ruimte voor nieuwe leden, ook dames zijn welkom, zo hoeft de huidige dame niet meer alleen al ‘wandelend-voetbal’ uit te oefenen tussen de heren.

F Walkingfootbal Mierlo-Hout


Dit nieuwsbericht is 380 keer bekeken

X
X