Wandel samen met het IVN in het losse zand in De Bikkels

Gepubliceerd op: 27 december 2018 14:45

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Op zondag 6 januari om 14:00 uur houdt het IVN een doorstapwandeling door de Vlierdense bossen. Het verzamelpunt is op de parkeerplaats bij bospark De Bikkels, Biesdeel 4, 5756 PK Vlierden. De tocht is ongeveer 4 tot 5 km. Deelname is gratis. Opgave vooraf niet nodig

In dit seizoen is de lucht lekker fris, de vogelgeluiden klinken mooi helder en dan is het fijn om er even op uit te gaan. Na deze boswandeling heb je zeker weer energie voor twee: de buitenlucht doet je immers goed.

Veel mensen kennen de Loonse en Drunense duinen als een prachtig mooi stuifzandcomplex, maar wij hebben dat hier ook en zo dichtbij! Wat kleinschaliger dat wel, maar het is er werkelijk prachtig! Deze middag kun je dit mee gaan ontdekken: We gaan lopen in het bijzonder fraaie gebied bij De Bikkels.

Centraal in het bosgebied ligt een stuifzandcomplex met heide en een groot aantal jeneverbessen. De grillige vorm van de struik deed bij onze voorouders de fantasie op hol slaan. Bij het opstijgen van nevelflarden uit de struik en het voorbij schuiven van wolken langs de maan dacht men spoken te zien. De jeneverbes komt op nog maar weinig plekken in Nederland voor en is daarom een beschermde plant. De bessen worden in de winter vooral door lijsterachtigen gegeten. Wij mensen gebruiken de bessen voor het stoken van jenever en om voedsel te kruiden.

Bij elke activiteit van IVN-Helmond zien we weer nieuwe gezichten: Loop jij deze keer ook mee? Schroom niet…alle neuzen staan bij zo’n tocht dezelfde kant op en dat is richting ‘Natuur’. Trek goede wandelschoenen aan: het is een wat ruiger gebied. Zijn je kinderen of kleinkinderen ‘bikkels’? Vraag ze mee!

Nadere inlichtingen bij Anne Regts tel. 0492-477392 of ivnhelmond@gmail.com

Meer info over andere activiteiten van het IVN www.ivn.nl/afedeling/helmond   

Bron foto; Anne Regts


Dit nieuwsbericht is 113 keer bekeken

X
X