Waardecheque voor NeiSkoen

Gepubliceerd op: 2 september 2020 16:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Sinds de komst van het Coronavirus zijn de mondkapjes niet aan te slepen. Ook in Helmond raakte menig inwoner geïnspireerd om hier iets mee te doen. Zo ook Corry. Onder de naam Hellemondkapje, maakt zij stevige mondkapjes genaaid van Vliscostof. Om iets terug te doen voor de stad, besloot Corry een deel van de opbrengst te doneren aan een goed doel. Stichting NeiSkoen uit Mierlo-Hout is de gelukkige en mocht vorige week de cheque met een mooi geldbedrag in ontvangst nemen.

Hellemondkapje

Het initiatief van Hellemondkapje is eind mei ontstaan. Corry heeft haar eigen website genaamd stofgenoeg.nl, waar ze al verschillende producten aanbiedt van Vliscostof. Onder andere haar man stelde voor om ook mondkapjes te gaan naaien van de bonte stoffen. Zo geschiedde en Hellemondkapje was geboren.

De ijverige arbeid van de naaister werpt zijn vruchten af. “Voordat ik met het naaien van mondkapjes begon, wist ik dat ik iets terug moest doen voor de stad. Ik wil niet profiteren van het virus en daarom gaan de opbrengsten naar het goede doel, dit keer NeiSkoen”, zegt Corry.Vorige week mocht Stichting NeiSkoen een cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen. Dirk den Hollander van NeiSkoen is er maar wat blij mee. “Dankzij dit bedrag kunnen we met al onze vrijwilligers iets leuks doen!”

NeiSkoen is een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. Binnen de stichting heerst een ongedwongen sfeer waarbij je geen label opgeplakt krijgt. 10 mei bestond de learning community alweer drie jaar.

De Stichting

De verkoop van de mondkapjes gaat sinds het begin al hard: “Ik krijg niet alleen orders uit de stad, maar ook van verder weg zoals Delft en zelfs uit Frankrijk.” Gezien het succes van deze actie, gaat Corry op dezelfde voet door. Wél met een andere stichting. “We hebben besloten dat de volgende cheque naar ‘De Stichting’, opgericht door  Tom Heywegen, gaat.”

Wil jij ook zo een tof écht Hellemonds mondkapje? Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en je kunt hem bestellen via https://stofgenoeg.nl/hellemondkapje/ of mail naar corry@stofgenoeg.nl. Een mondkapje kost € 12 en hiervan gaat € 4 naar het goede doel.


Dit nieuwsbericht is 222 keer bekeken

X
X