VVD Helmond blijft streven naar ‘harmonieuze’ uitbreiding BZOB

VVD Helmond blijft streven naar ‘harmonieuze’ uitbreiding BZOB
Gepubliceerd op: 6 januari 2022 9:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND VVD Helmond wil na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 blijven streven naar uitbreiding van Bedrijventerrein Zuidoost Brabant (BZOB). De gestagneerde plannen hiervoor zouden van de grond moeten komen in harmonieuze samenhang met woningen en natuur.

De liberalen schrijven dit in hun nieuwe verkiezingsprogramma ‘Sterker verder’. Ruimte voor extra hectares bedrijventerrein is volgens de VVD voorhanden aan de zuidoostkant van Helmond in de richting van Asten en de A67.

De inspanningen van de VVD zijn een hart onder de riem van het Helmondse bedrijfsleven. Volgens BZOB-parkmanager Frits Rutten is er in de regio vraag naar tussen de 100 en 125 hectare voor werklocaties in de zogeheten maakindustrie. De behoefte zit voor het overgrote deel in Helmond, zo’n 70 hectare. Veel bedrijven in de regio zijn toeleveranciers van automotive en technologische bedrijven zoals Nedcar en ASML. “Tot dertig hectare zouden we bij wijze van spreken morgen al kunnen verkopen. Bedrijven staan in de rij”, aldus Rutten.

Parkeerplaatsen
Een andere wens van VVD Helmond is om definitief werk te maken van betaalde parkeervoorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. Deze moeten een eind maken aan de overlast die overnachtende chauffeurs Helmond bezorgen. Het gaat hierbij onder meer om zwerfafval en in de berm geparkeerde trucks. Per etmaal gaat het om dertig tot vijftig vrachtwagens, in het weekend vaak meer. Chauffeurs op doorreis parkeren hun vrachtwagen dikwijls op plekken die zijn bedoeld voor collega’s die in Helmond wonen.

VVD-lijsttrekker Theo Manders: “Onze stad kent veel (internationaal) logistieke bewegingen. Het is voor chauffeurs niet altijd mogelijk om te parkeren op het terrein van hun opdrachtgevers. Daarom willen we op een bedrijventerrein betaalde, veilige parkeerplaatsen realiseren voor het beroepsgoederenvervoer. Uiteraard met de daarbij horende basisfaciliteiten zoals toiletten en douches.”

Ook parkmanager Rutten meent dat een dergelijke voorziening in een behoefte voorziet. “Op een steenworp afstand wordt er immers ook al druk gebruik gemaakt van parkeerplaats Nobis langs de A67. “

VVD Helmond blijft streven naar ‘harmonieuze’ uitbreiding BZOB


Dit nieuwsbericht is 238 keer bekeken

X
X