Vuurwerkonderzoek in Helmond

Vuurwerkonderzoek in Helmond door gemeente Helmond
Gepubliceerd op: 3 september 2021 9:45
Gewijzigd op: 3 september 2021 9:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND De gemeente Helmond doet, net als in 2018, een onderzoek naar hoe de inwoners denken over het afsteken van vuurwerk en de overlast die wordt ervaren. Inwoners kunnen de vragenlijst invullen van 30 augustus tot en met 19 september 2021 op www.helmond.nl/vragenlijst. Met het onderzoek wil de gemeente weten hoe inwoners over het afsteken van vuurwerk denken.

Uw mening doet ertoe
Burgemeester Blanksma hoopt op een grote respons: “In 2018 hielden we al eens een enquête, maar sindsdien is er heel wat gebeurd. Het is voor particulieren niet meer toegestaan om knalvuurwerk en vuurpijlen af te steken; dat is landelijk zo bepaald. Bovendien gold er de afgelopen jaarwisseling een totaal vuurwerkverbod, om de zorg te ontzien die het door corona al heel zwaar had. Toch kregen we in Helmond een groot aantal klachten binnen over illegaal afgestoken vuurwerk. Vuurwerk blijft dus de gemoederen bezighouden. Naar aanleiding van de vorige enquête wezen we twee vuurwerkvrije zones aan en maakten we de meldingsprocedure voor overlast eenvoudiger. We willen nu graag opnieuw bekijken hoe we in Helmond met vuurwerk moeten omgaan.”

Meedoen aan het onderzoek kan tot en met 19 september 2021
Iedereen die in Helmond woont kan meedoen aan het onderzoek. Ga naar www.helmond.nl/vragenlijst. Klik vervolgens op de naam van de vragenlijst: Vuurwerk in Helmond. Het invullen van de vragenlijst duurt zo’n 5 tot 10 minuten.

Resultaten komen op gemeentelijke website
De resultaten van het onderzoek worden in oktober 2021 gepubliceerd op www.helmond.nl/feitenencijfers.


Dit nieuwsbericht is 1171 keer bekeken

X
X