Vrijwilligerspenning voor Wil van de Kerkhof

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019 12:30
Gewijzigd op: 7 oktober 2019 12:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Zaterdag 5 oktober heeft de heer Wil van de Kerkhof uit handen van wethouder Antoinette Maas de Vrijwilligerspenning van de stad Helmond ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond.

Vanaf de herstart in 2013 heeft Wil van de Kerkhof zich ingezet voor het beheer van de draaiorgelcollectie van Helmond. Aanvankelijk om te voorkomen dat de collectie versnipperd zou worden. Vervolgens om te laten zien dat een laagdrempelige culturele voorziening een rol van betekenis kan spelen voor de Helmondse Gemeenschap. Onder zijn aanvoering is het orgelmuseum weer op de kaart gezet.

Naast zijn inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond was Wil van de Kerkhof vanaf 1977 vele jaren actief bij de Carnavalsvereniging Oranjebuurt en in de periode 1980 tot 2010 zeer internsief actief voor De Hockeyclub Helmond (HMHC). In 2012 heeft hij voor zijn inzet bij deze verenigingen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Wegens gezondheidsredenen is Wil van de Kerkhof gedwongen te stoppen met zijn activiteiten. Hij heeft het voorzitterschap overgedragen aan zijn opvolger. Wil van de Kerkhof is tevens benoemd tot Erelid van de Stichting Draaiorgels Helmond.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele  jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer Van de Kerkhof de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.


Dit nieuwsbericht is 562 keer bekeken

X
X