Vrijwilligerspenning voor de heer Fried Rijkers

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 12:45
Gewijzigd op: 1 oktober 2020 9:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Op maandagmorgen 28 september heeft de heer G. (Fried) Rijkers uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen.

Op 23 september 2020 bereikt de heer Rijkers de respectabele leeftijd van 90 jaar. Al vele jaren is hij als vrijwilliger actief voor diverse organisaties zoals de Fietsvierdaagse De Peel,  stichting MOV en collectant. Ook verzorgt hij mede het onderhoud van het kerkhof Damiaan de Veuster in Stiphout. Hiervoor heeft hij in 2003 een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Deze erkenning voor zijn activiteiten was voor Fried Rijkers geen aanleiding om te stoppen, maar eerder een stimulans om door te gaan. Ondanks zijn hoge leeftijd is de heer Rijkers, nog wekelijk –en dat al meer dan 25 jaar- als vrijwilliger actief op het kerkhof Damiaan de Veuster in Stiphout voor onderhoudswerkzaamheden.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele  jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer G.H.T. Rijkers de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

F | Vincent Knoops


Dit nieuwsbericht is 276 keer bekeken

X
X