Vrijwilligers, verenigingen en ondernemers Nieuwjaarsbijeenkomst in Het Speelhuis

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 15:00

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
Traditiegetrouw vond op maandagavond 9 jan. j.l. de nieuwjaarsbijeenkomst plaats, in het mooie Speelhuis, georganiseerd door Gemeente Helmond voor alle betrokken
Helmonders. Politiek, vrijwilligers, verenigingen,
ondernemers, bewoners, instanties, iedereen was welkom,
de bijeenkomst werd dan ook druk bezocht.

Het college ontving de gasten. Helaas moest burgemeester Elly Blanksma verstek laten gaan en werd waargenomen door wethouder/locoburgemeester Cathalijne Dortmans. Wensen werden volop uitgewisseld, door mensen die het gehele jaar staan voor een bruisend en fijn leefbaar Helmond. Dat zich ook volop inzet voor de medemens.
Doch in haar toespraak ging de locoburgemeester niet in op lokale ‘Helmondse zaken’ die goed gingen afgelopen jaar, bijvoorbeeld het succesvolle Glazen Huis, georganiseerd door en met jongeren, maar toch meer op ‘zaken’ die, gezien de aard van de bijeenkomst, weinig te doen hadden met de intentie van de avond. Ook het vertonen van een korte film van de ‘Helmondse Helden’, werd niet helemaal goed begrepen door het zuinig applaudisserende publiek. Als deze opvoedkundige film educatief bedoeld is, dan is dit toch meer iets voor de echte doelgroep en niet bij de mensen die zich het hele jaar al inzetten voor een leefbaar Helmond.

Volgend jaar toch maar weer een Helmonder of vereniging van het jaar, om eenheid in onze leefgemeenschap te behouden. Zodat we er met elkaar, voor elkaar kunnen zijn.

Verder een prima bijeenkomst.


Dit nieuwsbericht is 69 keer bekeken