Vrijwilligers & MaS Markt voor iedereen die graag iets wil doen

Gepubliceerd op: 9 oktober 2018 15:29

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: Op 11 oktober organiseert Vrijwilligerswerk Helmond (LEVgroep) een markt voor iedereen die iets voor een ander wil doen. Veel verenigingen en maatschappelijke organisaties zitten te springen om mensen. Het aanbod van vrijwilligersvacatures is heel gevarieerd; iedereen kan wel iets vinden dat bij hem of haar past. De markt vindt plaats in de aula van het ROC ter AA, Keizerin Marialaan 2. Van 19.00 tot 20.00 uur voor vrijwilligers en van 20.00 tot 21.00 uur voor scholieren die dit jaar Maatschappelijke Stage (MaS) gaan lopen. Tijdens de markt wordt ook stil gestaan bij het 12,5 jarig bestaan van de Maatschappeljke Stage.

Organisaties zoals Savant, Humanitas, Bibliotheek, Dierenambulance, Zorgboog, Kringloopwinkel, Reddingsbrigade, HomeComputermuseum, Amnesty, Sportverenigingen, buurthuizen en speeltuinen laten zien wat ze doen en waar ze heel graag mensen voor willen hebben. Vanuit LEVgroep nemen o.a. Stadsleerbedrijf, Automaatje en Matchmentor deel en natuurlijk Helmondvoorelkaar, het online platform waar vrijwilligers, organisaties en individuele hulpvragen bij elkaar komen.

12 ½ jaar Maatschappelijke Stage (MaS)

Dit jaar bestaat de Maatschappelijke Stage in Helmond 12½ jaar. Op de markt wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed door filmpjes van een aantal leerlingen, een speciale kraam met een overzicht van de historie van de Maatschappelijke Stage én natuurlijk een lekker zoet hapje om deze mijlpaal te vieren.

Presenteer Jezelf Plein

Nieuw dit jaar is het Presenteer Jezelf Plein. Een goede eerste indruk is voor iedereen belangrijk. Jezelf presenteren, kort en krachtig vertellen wie je bent en wat je wilt, een duidelijk CV, sterke (online) presentatie, goede website of folder, er verzorgd uitzien, een goede profielfoto; alles draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. Op het Plein krijg je advies, kun je gratis een goede profielfoto laten maken en voorbeelden van anderen bekijken. Voor bezoekers die nog niet weten wat ze willen, is er een interessetest.

De markt is vrij te bezoeken, aanmelden is niet nodig.

Dit nieuwsbericht is 365 keer bekeken

X
X