Vrijwilliger van de Maand – Anke: “We doen dit echt samen als gezin”

Vrijwilliger van de Maand Anke De Reddingsklos
Gepubliceerd op: 3 mei 2021 14:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Helmond: Met het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 wil het vrijwilligersveld meer mensen oproepen om zich in te zetten voor een ander. In het kader van de landelijke campagne Mensen maken Nederland delen wij de vele verschillende gezichten achter de vereniging. In april is Anke de Vries (39) onze Vrijwilliger van de Maand: “De meeste taken doe ik thuis vanaf mijn computer.”

Hoe ben je als vrijwilliger in onze vereniging gerold?
“Mijn man Tim zit ook bij de vereniging, in de Varend Commissie, en onze kinderen hebben er zwemles, dus ik was er al aardig bekend. Ik werk in mijn dagelijks leven op de facturatie-afdeling van Essent, dus ik ben behoorlijk goed met cijfers. Toen zo’n 4 jaar geleden in de nieuwsbrief stond dat De Reddingsklos een nieuwe penningmeester nodig had, zei ik tegen Tim: is dat niet iets voor mij? Een uur later was het geregeld!”

Wat zijn jouw taken binnen onze reddingsbrigade?
“Ik ben dus penningmeester, maar tegenwoordig doe ik heel veel administratieve taken die er zijn. Ik houd de financiën bij, regel de ledenadministratie, bestel materialen, houd de mailboxen bij en ik beantwoord een hoop vragen die per mail (dat hebben we het liefste), telefonisch of op het zwembad bij ons komen. De meeste taken doe ik thuis vanaf mijn computer. De ene week is dat 2 uur, de andere 10 uur.”

Welke kennis en ervaring voeg jij toe aan onze vereniging?
“Ik ben echt een aanpakker: gas erop en meteen even doen! Regelen wat er geregeld moet worden. Het ligt niet in mijn aard om alles eerst uit te zoeken en mensen aan te sturen. Ik houd van dingen doen, maakt niet uit op welk gebied. Daarnaast ben ik goed met cijfers, waardoor het bijhouden van de financiën me goed afgaat.”

Wat vind je leuk aan het doen van vrijwilligerswerk?
“De vergaderingen zijn altijd gezellig. Dat vind ik ook wel het belangrijkste aan vrijwilligerswerk. Bovendien is het iets dat we echt als gezin samen doen. Tim doet veel met varend redden en onze kids, Koen en Sanne, zwemmen allebei. Koen doet ook steeds meer mee met varend. Het is net een ANWB-hobby, haha.”

Wat vind je van onze vereniging en haar vrijwilligers?
“We hebben een hele mooie club met verschillende mensen. Iedereen kan hier zichzelf zijn en toch hebben we allemaal wel onze eigen vriendengroepjes binnen de vereniging. Alle vrijwilligers hebben weer andere kwaliteiten. Je hebt niet alleen doeners nodig – zoals ik – maar ook denkers. Bij De Reddingsklos hebben we wel een mooie combinatie van mensen met verschillende kwaliteiten.”

Wat zou je zeggen tegen de mensen die twijfelen om een handje te helpen?
“Kom gewoon eens kijken! Of dat nu bij ons is of ergens anders. Kijk of je een klik hebt met de mensen en of het gezellig is. Als je er tijd voor vrij wilt maken, moet je het zeker doen. Je haalt er veel leuke sociale contacten uit en je voegt gezellige momenten toe aan je leven. We hebben een gezellige club mensen, dus kom gerust eens langs – indien de coronamaatregelen het toelaten natuurlijk – om een kop koffie te drinken en te kijken wat je voor ons kunt doen!”

Over het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021
In heel Nederland zetten mensen zich met veel ambitie en gedrevenheid in voor een ander en zorgen voor verbinding in onze samenleving. Om deze dromen en ambities vorm te geven, organiseert het vrijwilligersveld, dat zich verenigt in Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), in 2021 een campagnejaar waarin we meer mensen enthousiast maken voor het vrijwilligerswerk en een diversere groep mensen aanspreken om zich in te zetten voor een ander en de samenleving. Want Mensen maken Nederland. Meer informatie vind je op www.mensenmakennederland.nu

Foto: Anke de Vries is vrijwilliger van de maand | F De Reddingsklos


Dit nieuwsbericht is 83 keer bekeken

X
X