Vrijheidsbrunch 5 mei

Gepubliceerd op: 28 april 2023 10:35

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

RIJPELBERG Een gezamenlijke Vrijheidsmaaltijd? Als het aan veteraan Wilbert Linders en voorzitter Albert van Dam ligt, wordt het een jaarlijks terugkerende traditie in Helmond.
In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd kun je vrijuit met elkaar spreken over vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar men juist op Bevrijdingsdag aandacht aan wil geven.

Ook voor alle inwoners van Helmond vindt op vrijdag 5 mei van 11.30 tot 13.30 uur een Vrijheidsmaaltijd plaats in de vorm van een gratis brunch. Dat gebeurt in Wijkhuis De Brem aan het Rijpelplein 1. Je bent vrij om langs te komen en te proosten op de vrijheid. Maar: vol = vol! Er is plek voor 79 gasten, dit als knipoog naar 79 jaar vrijheid.

De Vrijheidsbrunch Helmond is een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei, LEVgroep, Stichting Veteranen Helmond en Belangengroep Rijpelberg.

“Op 5 mei gebeurde er in Helmond nog niets”, aldus veteraan Wilbert Linders en Albert van Dam, de nieuwe voorzitter van de Stichting Veteranen Helmond. “In 2024 wordt 5 mei een officiële vrije dag vanuit de CAO voor ambtenaren. Dus ik denk dat de dag van de vrijheid in Helmond best wat meer cachet mag krijgen. Onze burgemeester Elly Blanksma is er in ieder geval erg enthousiast over. We hopen dat het een succes wordt, zodat we straks in 2024 nog een stuk grootser uit kunnen pakken op 5 mei, als we 80 jaar vrijheid vieren.”


Dit nieuwsbericht is 263 keer bekeken