Vrijheid verbindt: Helmond viert 75 jaar bevrijding

Gepubliceerd op: 6 september 2019 15:16
Gewijzigd op: 6 september 2019 15:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Op 25 september is het precies 75 jaar geleden dat Helmond is bevrijd van de Duitse bezetting. Dit viert de stad met een uitgebreid programma voor en door inwoners.

Burgemeester Blanksma staat het liefst met zoveel mogelijk inwoners stil bij de bevrijding: “Al 75 jaar vieren wij met elkaar de vrijheid, en geven wij die vrijheid door aan onze kinderen en kleinkinderen. De vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn, dat is geen vanzelfsprekendheid. Dat is iets om te koesteren. Velen hebben er 75 jaar geleden een hoge prijs voor moeten betalen. Er zijn in de stad tientallen initiatieven ontstaan rondom 75 jaar vrijheid en dat vind ik prachtig om te zien. Ik zie dat de vrijheid onze inwoners en daarmee onze stad verbindt!’  


Programma
In samenwerking met verschillende organisaties en stichtingen in de stad is een divers programma tot stand gekomen voor jong en oud. De activiteiten en evenementen die gedurende de maand september plaatsvinden besteden ieder op eigen wijze aandacht aan het thema vrijheid door te herdenken, te eren, en door verhalen of muziek te delen. Onderdeel van de bevrijdingsviering is het bevrijdingsvuur dat van evenement tot evenement wordt overgedragen en daarmee alle deelnemende wijken in Helmond symbolisch met elkaar verbindt. 

Meer informatie
Bent u benieuwd wat er in september allemaal te doen en beleven is in Helmond? Ga dan naar www.helmondvrij.nl voor het programma. Organiseert u ook een activiteit in het kader van 75 jaar vrijheid Helmond of heeft u een vraag? Mail dan naar bevrijding@helmond.nl.

Foto; Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 249 keer bekeken

X
X