Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Vrijheid is niet vanzelfsprekend bevrijdingsviering door burgemeester Elly Blanksma
Gepubliceerd op: 30 september 2021 9:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

HELMOND Zoals elk jaar is, dit keer voor de 77e keer, herdacht dat Helmond werd bevrijd. Deze feestelijke viering en herdenking vindt al jaren plaats in het Hortensiapark, bij het monument van Joris en de Draak. Iedereen was er van harte uitgenodigd en velen hebben van de uitnodiging ook gebruik gemaakt.

Door: Henk van Dijk

Het avondprogramma, dat om half zeven begon, werd met muziek opgeluisterd door het Harmonieorkest van het Helmonds Muziekcorps, dat hiermee voor de muzikale omlijsting zorgde. Zoals het ook al vele jaren een traditie is, staat de erewacht van veteranen in vol ornaat aangetreden, onder leiding van de nieuwe voorganger Wim Boonstra.

Het officiële deel van deze bevrijdingsviering werd gedaan door burgemeester Elly Blanksma. Zij hield een mooie toespraak en ontstak hierna het bevrijdingsvuur, dat een week geleden vanuit Meijel door lopers van HAC naar Helmond was gebracht. Ook werd er door Ruben Raakt nog een prachtig mooi gedicht voorgedragen. Burgemeester Elly Blanksma en wethouder Erik de Vries legden de bloemen bij het monument van Joris en de Draak.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend bevrijdingsviering door burgemeester Elly Blanksma

Er werd ook nog een bloemlegging gedaan op de altijd weer lege stoel op de avond en bij het nieuwe veteranen-anjerperkje. Deze avond van de feestelijke bevrijdingsviering werd verder nog opgeluisterd door de Keiengalmers, die voor een sfeerverhoging zorgden. Zij hadden een aantal liedjes die bij de aanwezigen aanspraken en er werd dan ook hier en daar op de achtergrond meegezongen.

Het was intussen al aardig donker geworden in het Hortensiapark, waar door de nieuwe coronamaatregels controles werden uitgevoerd. Hiervoor was veel hekwerk geplaatst door de organisatie, dat weer moest worden opgeruimd. Hiervoor had de organisatie de hulp gevraagd aan scouting, maar helaas, niemand had gereageerd. Misschien een tip voor volgend jaar en die wil reageren kan dit doen bij de secretaris Gerard van de Weijer
gerardvandeweijer@gmail.com.


Dit nieuwsbericht is 540 keer bekeken

X
X