Vraag om raad bij jou in de buurt

Vraag om raad armoedeplatform LEVgroep
Gepubliceerd op: 15 april 2021 11:00
Gewijzigd op: 15 april 2021 9:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Als er steeds brieven op de mat vallen en je je geen raad meer weet. Als je bij een instantie van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Als je weten wilt wat jouw rechten eigenlijk zijn. Dan bieden de sociaal raadslieden van de LEVgroep uitkomst. Peter Boselie is een van deze sociaal raadslieden. “We helpen mensen die niet goed meer weten wat ze moeten doen.”

In de wijk
In het dagelijks leven krijgt iedereen met veel instanties te maken. Sociaal raadslieden beantwoorden vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen. Zij geven ook informatie over juridische onderwerpen waar je zelf niet meer uitkomt. Denk hierbij aan: een uitkering of kinderbijslag, belastingen en belastingtoeslagen, energiemaatschappij, studiefinanciering of huurtoeslag. En dat doen ze in de wijk. “Ik zit zelf bijvoorbeeld in de Westwijzer, daar hebben we een inloopspreekuur. Ook kunnen mensen een afspraak maken. Vanwege corona is er nu géén inloop en maken we minder afspraken, maar ook online kunnen we mensen verder helpen.” Dus als er problemen zijn met de belasting, de gemeente, UWV, Senzer, een werkgever of een andere partij dan kun je bij de sociaal raadslieden voor hulp aankloppen.

Formulierenbrigade
Dat aankloppen begint eigenlijk met een telefoontje. “Elke werkdag zijn we tussen 12.00 en 13.00 uur bereikbaar op 0492 – 598 989. Daar krijg je één van de zeven raadslieden te spreken. Hij of zij luistert naar je vraag, geeft advies of verwijst door. De sociaal raadslieden krijgen in hun werk ondersteuning van de formulierenbrigade. Ruim 40 vrijwilligers staan klaar om te helpen bij het invullen van formulieren en het met de klant op orde brengen van hun administratie. Daarmee kunnen we lucht geven aan bijvoorbeeld een mantelzorger, die door zijn of haar drukke taak daar niet meer aan toekomt.” Ook kan er een voorzieningencheck worden gedaan.

De sociaal raadslieden pakken de verdere vragen op. “Vaak zijn die wat persoonlijker, individueler: iemand heeft problemen op zijn werk, met zijn uitkering of met zijn belastingtoeslagen. Ook helpen we mensen die moeite hebben met het corresponderen met het IND.” Vaak zijn er financiële problemen zoals achterstand in aflossing of schulden. Het is gratis geldhulp: we brengen iemands inkomsten- en uitgavenpatroon in kaart. Ook kijken we waar iemand mogelijk nog recht op heeft. Het is allemaal best wel complex. Geen wonder dat het niet iedereen lukt om het zelf meteen goed te doen. Dit werk doen de sociaal raadslieden Helmond-breed in alle wijken. Ze hopen het zo laagdrempelig mogelijk te maken. “Maar als ze dat liever willen, kunnen we ook afspreken op ons kantoor in de Penningstraat.”

Luisteren naar mensen
“We willen als sociaal raadslieden vooral goed luisteren naar onze klanten. We staan hen bij als ze met instanties in contact komen. Belangrijk voor mij is dan bijvoorbeeld ook de toon waarop met klanten wordt omgegaan. Het is belangrijk dat er vanuit de klant wordt gedacht. Niet vanuit de instantie…

Ons werk is dus erg individueel en intensief. We helpen op deze manier jaarlijks een heleboel mensen. Zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel, we helpen mensen voor zover ze het zelf niet kunnen, wat ze zelf kunnen moeten ze zelf doen.Daarnaast proberen we ook preventief een steentje bij te dragen. Zo organiseren we twee keer per jaar een budgetcursus van vier bijeenkomsten. We leren de deelnemers hoe ze hun financiële huishouding beter op orde kunnen krijgen. Daarmee voorkom je waarschijnlijk dat ze later 0492 – 598 989 moeten gaan bellen…”

Armoedeplatform Helmond wil partners die zich bezighouden met het armoedebeleid met elkaar verbinden. De komende weken stelt het platform vier van zijn leden voor. Deze week: sociaal raadsliedenwerk: Peter Boselie van de LEVgroep. Meer info: www.armoedeplatform-helmond.nl


Dit nieuwsbericht is 262 keer bekeken

X
X