Voorjaarswandeling De Bundertjes en De Robbert

Gepubliceerd op: 31 maart 2023 10:45
Gewijzigd op: 31 maart 2023 10:46

Nieuwsbericht door: Wendy Lodewijk
Voorpagina

Op zondag 2 april om 14:00 uur houdt het IVN een natuurwandeling in de Bundertjes en natuurtuin de Robbert. Het verzamelpunt is bij de ingang van de natuurtuin. Nabij De Kemenade 10, 5702KT, Helmond. Duur van de wandeling is circa 2 uur. Deelname is gratis. Opgave vooraf is niet nodig.

Het voorjaar is uitbundig ontloken. Overal in de natuur bloeien voorjaarsbloeiers, zoemen insecten, zingen en nestelen vogels. We beleven het voorjaar en de vogels in De Bundertjes. Het gebied De Bundertjes is een oud cultuurlandschap dat ontstaan is in het beekdal van de Gulden Aa. Aan de westzijde van die beek is uit verwaarloosde grienden een weelderige natuur ontstaan die reeën beschutting biedt en een rijke vogelstand heeft. De oostzijde van de meanderende beek wordt gekenmerkt door een kleinschalige lappendeken van weilanden en bosjes die begrensd en doorsneden worden door paden en boomsingels. In dit gebied is ook de natuurtuin 'De Robbert' gelegen. Tijdens de wandeling wordt ook de natuurtuin bezocht.

Ook in cultuurhistorisch opzicht is De Bundertjes een interessant gebied. Zo liggen er de schaatsbaan van boer Kuijpers, een processieweide en het kapelletje van Binderen. Verder is er nog altijd de grachtengordel, die vroeger het klooster van Binderen omgaf. Deelname is gratis. Opgave vooraf niet noodzakelijk. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Nadere inlichtingen bij:

Coördinator natuurgidsen: 

Anne Regts 

wandelen.ivn.helmond@gmail.com. Algemene informatie over het IVN kun je vinden op http://www.ivn.nl/helmond..


Dit nieuwsbericht is 134 keer bekeken