‘Voorjaar in de Maasduinen’ door
natuurfotograaf Patrick Palmen

‘Voorjaar in de Maasduinen’ door natuurfotograaf Patrick Palmen
Gepubliceerd op: 4 maart 2022 9:49

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND-WEST Op donderdag 10 maart organiseert IVN Helmond in samenwerking met KNNV Helmond een lezing door natuurfotograaf Patrick Palmen. De lezing vindt plaats in de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85 en begint om 20.00 uur.

Nationaal Park de Maasduinen is een uniek langgerekt natuurgebied in Noord-Limburg, het strekt zich uit van pakweg Heijen in het noorden tot aan Venlo aan de zuidkant. Het gebied is uniek doordat hier zich de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt. Naast de bekende paraboolduinen wordt het landschapsbeeld bepaald door gemengd bos, hei, vennen en de Maas. Patrick kent het gebied vanuit zijn jeugd, al in de jaren ’80 en ’90 werd de Hamert en omgeving elk vrij uur bezocht met de fiets om naar vogels te kijken. En ook nu is hij er zo goed als elk weekend te vinden; het kijken is echter aangevuld met intensief fotograferen.

‘Voorjaar in de Maasduinen’ door natuurfotograaf Patrick PalmenF | Patrick Palmen


Niet alleen vogels (hoofdmoot), maar ook zoogdieren, amfibieën, reptielen, vlinders en libellen worden gefotografeerd. Daarbij is de intensieve samenwerking met stichting het Limburgs Landschap (één van de belangrijkste beheerders) prettig. In zijn presentatie komen dan ook vele soorten voorbij, gefotografeerd vanuit diverse schuiltentjes of juist niet. De beelden zijn toegespitst op het voorjaar dat begin april al in volle gang is, maar waar ook nog veel staat te gebeuren.

Entree is 2 euro per persoon (pinnen is mogelijk!), de dan geldende coronaregels zullen gehanteerd worden.


Dit nieuwsbericht is 478 keer bekeken